
Kaj boste skuhali danes?
Piščančja jetrca na popečenem kruhu
Piščančja jetrca na popečenem kruhu

Sestavine
- 250 g piščančjih jeter
- 2 šalotki
- pest peteršilja
- 1 žlica kaper
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žlice šerijevega ali vinskega kisa
- 4 rezine kruha
- 1 žlica moke
- ščep kajenskega popra
- sol
- poper
- groba morska sol

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 250 g piščančjih jeter
- 2 šalotki
- pest peteršilja
- 1 žlica kaper
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žlice šerijevega ali vinskega kisa
- 4 rezine kruha
- 1 žlica moke
- ščep kajenskega popra
- sol
- poper
- groba morska sol
Postopek
Z jetrc odstranimo vso maščobo in žile, nato jih osušimo. Kapre splaknemo in odcedimo ter nasekljamo. V skledo damo nasekljani šalotki, grobo nasekljan peteršilj in kapre ter vse skupaj prelijemo s polovico oljčnega olja in žlico kisa.
V ponvi popečemo kruh (lahko tudi v toasterju). Jetrca solimo in popramo ter jih povaljamo v moki, začinjeni s kajenskim poprom. V ponvi segrejemo preostalo olje in pečemo jetrca na zelo visoki temperaturi 4 do 5 minut, da postanejo rjava in hrustljava na zunaj in pečena v notranjosti, vendar še vedno malo roza na sredini. Dodamo preostali kis in kuhljamo še eno minuto.
Jetrca stresemo v skledo s pripravljeno čebulo, peteršiljem in kaprami, dobro premešamo in nato naložimo na popečene kruhke. Posolimo z malo grobe morske soli in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladne rezine z višnjami
Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje
Marelice, kuhane v karamelu
Veganska čokoladna krema
Čokoladna krema brez živalskih sestavin? Tudi to je eden od klasičnih veganskih receptov, ki ne sme manjkati v vaši zbirki.