© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja jetrca na popečenem kruhu

Piščančja jetrca na popečenem kruhu

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancja jetrca na popecenem kruhu

Sestavine

  • 250 g piščančjih jeter
  • 2 šalotki
  • pest peteršilja
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žlice šerijevega ali vinskega kisa
  • 4 rezine kruha
  • 1 žlica moke
  • ščep kajenskega popra
  • sol
  • poper
  • groba morska sol
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 250 g piščančjih jeter
  • 2 šalotki
  • pest peteršilja
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žlice šerijevega ali vinskega kisa
  • 4 rezine kruha
  • 1 žlica moke
  • ščep kajenskega popra
  • sol
  • poper
  • groba morska sol

Postopek

1

Z jetrc odstranimo vso maščobo in žile, nato jih osušimo. Kapre splaknemo in odcedimo ter nasekljamo. V skledo damo nasekljani šalotki, grobo nasekljan peteršilj in kapre ter vse skupaj prelijemo s polovico oljčnega olja in žlico kisa.

2

V ponvi popečemo kruh (lahko tudi v toasterju). Jetrca solimo in popramo ter jih povaljamo v moki, začinjeni s kajenskim poprom. V ponvi segrejemo preostalo olje in pečemo jetrca na zelo visoki temperaturi 4 do 5 minut, da postanejo rjava in hrustljava na zunaj in pečena v notranjosti, vendar še vedno malo roza na sredini. Dodamo preostali kis in kuhljamo še eno minuto.

3

Jetrca stresemo v skledo s pripravljeno čebulo, peteršiljem in kaprami, dobro premešamo in nato naložimo na popečene kruhke. Posolimo z malo grobe morske soli in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.