
Pikanten sladki krompir
Pikanten sladki krompir

Sestavine
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički čilijevih kosmičev
- 2 žlički sumaka
- 2 žlici timijana
- 2 žlici rožmarina
- 3 stroki česna
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 ¼ kg sladkega krompirja
- sol
- poper

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički čilijevih kosmičev
- 2 žlički sumaka
- 2 žlici timijana
- 2 žlici rožmarina
- 3 stroki česna
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 ¼ kg sladkega krompirja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Timijan in rožmarin grobo sesekljamo. V možnarju stremo začimbe, zelišči, česen ter nekaj soli in popra.
Vsebino možnarja stresemo v veliko skledo ter premešamo z oljem in nastrgano limonovo lupino ter sokom. Dodamo sladki krompir, narezan na trikotne kose, in premešamo. Z lupino navzdol porazdelimo kose po 2 plitvih pekačih in pečemo 30 do 40 minut oziroma tako dolgo, da so znotraj mehki, po površini pa hrustljavi.