
Kaj boste skuhali danes?
Pikanten sladki krompir
Pikanten sladki krompir

Sestavine
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički čilijevih kosmičev
- 2 žlički sumaka
- 2 žlici timijana
- 2 žlici rožmarina
- 3 stroki česna
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 ¼ kg sladkega krompirja
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički čilijevih kosmičev
- 2 žlički sumaka
- 2 žlici timijana
- 2 žlici rožmarina
- 3 stroki česna
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 ¼ kg sladkega krompirja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Timijan in rožmarin grobo sesekljamo. V možnarju stremo začimbe, zelišči, česen ter nekaj soli in popra.
Vsebino možnarja stresemo v veliko skledo ter premešamo z oljem in nastrgano limonovo lupino ter sokom. Dodamo sladki krompir, narezan na trikotne kose, in premešamo. Z lupino navzdol porazdelimo kose po 2 plitvih pekačih in pečemo 30 do 40 minut oziroma tako dolgo, da so znotraj mehki, po površini pa hrustljavi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Česnova majoneza (aïoli) z žafranom
Česnovo majonezo postrežemo ob dobrotah z žarom
Granola, pečena z javorovim sirupom
Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!