© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hotdog s pečenico in gorčično čebulo

Zamenjajte hrenovke s pečenicami

Hotdog s pečenico in gorčično čebulo

Zamenjajte hrenovke s pečenicami

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Hotdog s pečenico in gorčično čebulo

Sestavine

  • 4 pari manjših pečenic ali 2 para navadnih
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 žlička rumenih in črnih gorčičnih semen
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • 4 predpečene mini bagete (ali 1 velika, narezana na 4 dele)
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • dober ščep rjavega sladkorja ali sladkorja muskovado
  • 2 žlički vinskega ali jabolčnega kisa
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 4 pari manjših pečenic ali 2 para navadnih
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 žlička rumenih in črnih gorčičnih semen
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • 4 predpečene mini bagete (ali 1 velika, narezana na 4 dele)
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • dober ščep rjavega sladkorja ali sladkorja muskovado
  • 2 žlički vinskega ali jabolčnega kisa

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Klobase damo v oplasten pekač in jih pečemo 20 minut. Medtem čebulo narežemo na lističe in jo pražimo v ponvi na olju skupaj z gorčičnimi semeni 10 do 15 minut, da se zmehča in zlato obarva.

2

Pečene klobase premažemo z javorovim sirupom in jih vrnemo v pekač. V isti pekač priložimo bagete, temperaturo povečamo na 220 °C in pekač vrnemo v pečico za 5 do 8 minut, da so klobase temne, sijoče ter skoz in skoz pečene.

3

Čebuli primešamo dijonsko gorčico, sladkor in kis ter segrevamo, da se sladkor stopi.

4

Bagete razpolovimo, jih nadevamo s klobasami in obložimo s čebulo.

Nasvet

Lahko uporabimo tudi že pečene bagete, ki jih damo v pečico samo za zadnje 2 do 3 minute, da se pogrejejo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.