
Kaj boste skuhali danes?
Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom
Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.
Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom
Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.

Sestavine
- 2 nadzemni kolerabi
- 2 čvrsti, kiselkasti, manj sladki jabolki (na primer granny smith)
- 4 žlice gostega jogurta
- malo svežega kopra
- lupinica 1 manjše bio limone
- oljčno olje
- sol in poper

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 2 nadzemni kolerabi
- 2 čvrsti, kiselkasti, manj sladki jabolki (na primer granny smith)
- 4 žlice gostega jogurta
- malo svežega kopra
- lupinica 1 manjše bio limone
- oljčno olje
- sol in poper
Postopek
Kolerabo z rezalnikom za zelenjavo narežemo na rezine, ki naj bodo debele približno 1 mm. Enako narežemo neolupljena jabolka, pri čemer pazimo, da ne zarežemo v peščišče. Oboje stresemo v skledo za mešanje ter dodamo jogurt, večino kopra in polovico limonove lupinice. Solimo in popramo ter dobro premešamo.
Solato razporedimo po krožniku in jo obilno potresemo s črnim poprom ter preostalo limonovo lupinico in preostalim koprom. Pokapamo z malce oljčnega olja in postrežemo.