© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni camembert

Darilo iz kuhinje

Pečeni camembert

Darilo iz kuhinje

Čas priprave 20 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI135390pix_558x620_acf_cropped

Idealno darilce za ljubitelje sira: škatlica camemberta, ki ga pogrejemo v pečici in ponudimo s pijanimi rozinami.

Sestavine

  • 100 g rozin
  • 5 žlic kalvadosa, šerija, ruma ali kakšnega drugega brendija
  • 1 škatla sira s plemenito plesnijo camembert

preostale sestavine

  • manjši kozarec, darilni trak in navodila
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 100 g rozin
  • 5 žlic kalvadosa, šerija, ruma ali kakšnega drugega brendija
  • 1 škatla sira s plemenito plesnijo camembert

preostale sestavine

  • manjši kozarec, darilni trak in navodila

Postopek

1

V kozici segrejemo rozine z žganjem in malo pokuhljamo. Nato ogenj ugasnemo in popolnoma ohladimo. Predevamo jih v manjši kozarec in zapremo. Kozarec položimo na sir in vse skupaj povežemo z darilnim trakom.

2

Pripravljeno darilo lahko hranimo v hladilniku do enega tedna. Preden ga podarimo, ga opremimo z navodili:

Pečico segrej na 200 °C. Sir vzemi iz embalaže in ga odvij iz papirja, položi nazaj v leseno škatlo in peci 10 minut oziroma toliko časa, da se njegova sredica zmehča. V sredino sira zareži križ, v notranjost in naokoli stresi toliko rozin, kot želiš. Tak sir postrezi s hrustljavim kruhom.

Nasvet

Če je sir zavit le v papir in ni v škatli, v navodilo napišite, da ga je treba odviti iz papirja in v manjšem pekaču peči 10 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.