
Pečeni camembert
Darilo iz kuhinje
Pečeni camembert
Darilo iz kuhinje

Idealno darilce za ljubitelje sira: škatlica camemberta, ki ga pogrejemo v pečici in ponudimo s pijanimi rozinami.
Sestavine
- 100 g rozin
- 5 žlic kalvadosa, šerija, ruma ali kakšnega drugega brendija
- 1 škatla sira s plemenito plesnijo camembert
preostale sestavine
- manjši kozarec, darilni trak in navodila

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 100 g rozin
- 5 žlic kalvadosa, šerija, ruma ali kakšnega drugega brendija
- 1 škatla sira s plemenito plesnijo camembert
preostale sestavine
- manjši kozarec, darilni trak in navodila
Postopek
V kozici segrejemo rozine z žganjem in malo pokuhljamo. Nato ogenj ugasnemo in popolnoma ohladimo. Predevamo jih v manjši kozarec in zapremo. Kozarec položimo na sir in vse skupaj povežemo z darilnim trakom.
Pripravljeno darilo lahko hranimo v hladilniku do enega tedna. Preden ga podarimo, ga opremimo z navodili:
Pečico segrej na 200 °C. Sir vzemi iz embalaže in ga odvij iz papirja, položi nazaj v leseno škatlo in peci 10 minut oziroma toliko časa, da se njegova sredica zmehča. V sredino sira zareži križ, v notranjost in naokoli stresi toliko rozin, kot želiš. Tak sir postrezi s hrustljavim kruhom.
Nasvet
Če je sir zavit le v papir in ni v škatli, v navodilo napišite, da ga je treba odviti iz papirja in v manjšem pekaču peči 10 minut.