Kaj boste skuhali danes?
Darilce za kofetkarje
Darilo iz kuhinje
Darilce za kofetkarje
Darilo iz kuhinje
Ingverjevi piškoti v paketku z zavitkom kave in kavnima skodelicama so čudovito božično darilo.
Sestavine
- 140 g masla
- 100 g temnega sladkorja muskovado
- 4 žlice medu
- 300 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički mletega ingverja
- 3 koščki kandiranega ingverja
- moka za posip
preostale sestavine
- nepredušna posoda ali kozarec
- darilna škatla ali vrečka, nalepka in darilni trak
- 2 skodelici za espresso
- 1 zavitek mlete kave
Popolna kvinoja v 15 minutah: triki, ki jih morate poznati
Kvinoja je hitro pripravljena, hranljiva in vsestranska. Spoznajte preprost postopek kuhanja ter trike, ki poskrbijo, da bo vedno rahla in okusna.
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Sestavine
- 140 g masla
- 100 g temnega sladkorja muskovado
- 4 žlice medu
- 300 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički mletega ingverja
- 3 koščki kandiranega ingverja
- moka za posip
preostale sestavine
- nepredušna posoda ali kozarec
- darilna škatla ali vrečka, nalepka in darilni trak
- 2 skodelici za espresso
- 1 zavitek mlete kave
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V ponvi segrejemo maslo, sladkor in med. Med mešanjem vse raztopimo, nato pa odstranimo z ognja. V drugi skledi presejemo moko s sodo bikarbono in ingverjem. Dodamo ji mokre sestavine, drobno nasekljan ingver in vse skupaj premešamo, da nastane gosto testo.
Delovno površino posujemo z moko in na njej testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Z modelčkom izrežemo piškote, jih nadevamo v pekača in pečemo 10 minut, da postanejo zlato rjave barve. Pečene popolnoma ohladimo, odstranimo iz pekača in shranimo v nepredušno posodo (počakajo lahko do dva tedna).
Piškote napolnimo v posodo ali kozarec, jih označimo z nalepko in zavijemo z darilnim trakom. Skupaj s preostalimi sestavinami jih damo v darilno vrečko ali škatlo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kruhov narastek z marmelado in jajčno kremo
Losos s solato iz mladega krompirja, koruze in paradižnika
Hitra jagodna torta z bezgovim sirupom
Poglejte kakšna lepotica - kot nalašč za poletna praznovanja