Kaj boste skuhali danes?
Darilce za kofetkarje
Darilo iz kuhinje
Darilce za kofetkarje
Darilo iz kuhinje
Ingverjevi piškoti v paketku z zavitkom kave in kavnima skodelicama so čudovito božično darilo.
Sestavine
- 140 g masla
- 100 g temnega sladkorja muskovado
- 4 žlice medu
- 300 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički mletega ingverja
- 3 koščki kandiranega ingverja
- moka za posip
preostale sestavine
- nepredušna posoda ali kozarec
- darilna škatla ali vrečka, nalepka in darilni trak
- 2 skodelici za espresso
- 1 zavitek mlete kave
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 140 g masla
- 100 g temnega sladkorja muskovado
- 4 žlice medu
- 300 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički mletega ingverja
- 3 koščki kandiranega ingverja
- moka za posip
preostale sestavine
- nepredušna posoda ali kozarec
- darilna škatla ali vrečka, nalepka in darilni trak
- 2 skodelici za espresso
- 1 zavitek mlete kave
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V ponvi segrejemo maslo, sladkor in med. Med mešanjem vse raztopimo, nato pa odstranimo z ognja. V drugi skledi presejemo moko s sodo bikarbono in ingverjem. Dodamo ji mokre sestavine, drobno nasekljan ingver in vse skupaj premešamo, da nastane gosto testo.
Delovno površino posujemo z moko in na njej testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Z modelčkom izrežemo piškote, jih nadevamo v pekača in pečemo 10 minut, da postanejo zlato rjave barve. Pečene popolnoma ohladimo, odstranimo iz pekača in shranimo v nepredušno posodo (počakajo lahko do dva tedna).
Piškote napolnimo v posodo ali kozarec, jih označimo z nalepko in zavijemo z darilnim trakom. Skupaj s preostalimi sestavinami jih damo v darilno vrečko ali škatlo.