© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčni rogljički iz hladnega kvašenega testa

Jabolčni rogljički iz hladnega kvašenega testa

Čas priprave 1 h 20 min + vzhajanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcni-rogljicki_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 300 g gladke moke
  • 120 g masla
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 30 g kvasa
  • ščepec soli
  • pribl. 1,25 dl mleka

nadev

  • 300 g kiselkastih jabolk
  • 3 žlice belega vina
  • 3 žlice sladkorja
  • malo limonovega soka
  • 50 g rozin
  • 1 kozarček ruma
  • 1 rumenjak za premaz
  • mandljevi lističi za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 300 g gladke moke
  • 120 g masla
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 30 g kvasa
  • ščepec soli
  • pribl. 1,25 dl mleka

nadev

  • 300 g kiselkastih jabolk
  • 3 žlice belega vina
  • 3 žlice sladkorja
  • malo limonovega soka
  • 50 g rozin
  • 1 kozarček ruma
  • 1 rumenjak za premaz
  • mandljevi lističi za posip

Postopek

1

Najprej pripravimo testo. V malo toplega mleka raztopimo kvas. Moko presejemo na delovno površino in ji dodamo na koščke narezano maslo, preostalo mleko, presejan sladkor, ščepec soli in raztopljen kvas. Vse sestavine zgnetemo v bolj čvrsto testo. Razdelimo ga na 12 enako velikih kosov in oblikujemo v kepe. Pokrite naj na hladnem (približno 15 °C) vzhajajo eno uro.

2

Medtem jabolka operemo, jih olupimo, narežemo na osmine, odstranimo peščišča in krhlje narežemo na kocke. Narezana jabolka zavremo z belim vinom, limonovim sokom in sladkorjem. Na majhnem ognju dušimo toliko časa, da vsa tekočina izpari. Rozine preberemo, in jih namočimo v rum in dodamo k ohlajeni jabolčni masi.

3

Na pomokani delovni površini testene kepe ovalno razvaljamo na približno pol cm debelo. Obložimo s po žličko nadeva, robove premažemo z rumenjakom in oblikujemo v rogljičke. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Na hladnem naj vzhajajo 20 minut.

4

Rogljičke po površini premažemo z rumenjakom, potresemo z mandljevimi lističi in pečemo do zlato rumene barve približno 25 minut v prej ogreti pečici na 190 °C. Krhki jabolčni rogljički odlično teknejo k čaju ali kavi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.