
Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi
Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.
Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi
Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.

Sestavine
- 1 kg piščančjih beder in stegen
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 rdeče čebule
- 1 maslena buča
- šopek žajblja
- 100 g orehovih polovičk
- šerijev kis
- sol
- poper

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 kg piščančjih beder in stegen
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 rdeče čebule
- 1 maslena buča
- šopek žajblja
- 100 g orehovih polovičk
- šerijev kis
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na večje rezine. Bučo olupimo, odstranimo semena in prav tako narežemo na rezine. Žajblju osmukamo liste.
Pečico segrejemo na 220 °C. Piščančja stegna in bedra damo v večji pekač in jim priložimo rezine čebule in buče. Vse prelijemo z oljem, začinimo s soljo in poprom, premešamo in nato piščančje kose v pekaču postavimo tako, da je stran s kožo obrnjena navzgor.
Piščančje kose pečemo približno 25 minut, nato jih vzamemo iz pečice, jim primešamo žajbelj in orehe ter prelijemo z malo kisa. Nato jih postavimo spet tako, da je koža navzgor, in jih pečemo še 25 do 30 minut, da postanejo zlato rjave barve, zelenjava pa se zmehča. Jed postrežemo takoj s krompirjevim pirejem.