Kaj boste skuhali danes?
Pečen hlastač po jamajško
Jamajčani so mojstri peke na žaru, pri kateri je obvezna sestavina pivo.
Pečen hlastač po jamajško
Jamajčani so mojstri peke na žaru, pri kateri je obvezna sestavina pivo.
Sestavine
- 2 očiščena srednje velika hlastača (nadomestimo ga lahko z brancinom)
- 2 žlički sladke mlete paprike
- ščep suhega timijana
- 1 žlica čebule v prahu
- 1 dl svetlega piva stila ležak (jamajško pivo Red Stripe)
- sol
- poper
- 2 limeti
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Slastne miške v božični preobleki
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
- 2 očiščena srednje velika hlastača (nadomestimo ga lahko z brancinom)
- 2 žlički sladke mlete paprike
- ščep suhega timijana
- 1 žlica čebule v prahu
- 1 dl svetlega piva stila ležak (jamajško pivo Red Stripe)
- sol
- poper
- 2 limeti
Postopek
Ribe na obeh straneh nekajkrat zarežemo z ostrim nožem. Zmešamo čebulo v prahu, mleto papriko, timijan, sol, poper in pivo. Ribe položimo v pekač in jih prelijemo s pripravljeno marinado. Marinado vtremo tudi v zareze in trebuh. Eno limeto narežemo na rezine, drugo pa na krhlje. Rezine limete vtaknemo v ribja trebuha, vse skupaj pokrijemo s prosojno gospodinjsko folijo in pustimo, da se ribi v hladilniku marinirata 1 uro.
Žar v pečici segrejemo na srednjo temperaturo. Pekač postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, odvisno od velikosti rib. Na polovici peke ribi obrnemo. Med peko ju vsake toliko premažemo z malo piva. Ponudimo s krhlji limete, ki jih stisnemo po ribah.