
Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami
Pečen brancin z limonovim prelivom s kaprami

Sestavine
- 4 fileji brancina po 100 g
- oljčno olje za premaz
preliv s kaprami
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina 1 bio limone
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici majhnih kaper
- 2 žlički dijonske gorčice
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- nekaj listov peteršilja (po želji)

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 4 fileji brancina po 100 g
- oljčno olje za premaz
preliv s kaprami
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina 1 bio limone
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici majhnih kaper
- 2 žlički dijonske gorčice
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- nekaj listov peteršilja (po želji)
Postopek
Za preliv zmešamo olje, limonov sok in lupino, kapre, gorčico, sol, poper in žlico vode. Peteršilja še ne dodamo (razen če bomo preliv postregli takoj), saj bi njegova barva zbledela, če bi bil predolgo v stiku s kislino, ki jo vsebuje limonov sok.
Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo ribo s kožo navzgor. Kožo premažemo z oljem in potresem z malo soli. Pečemo 7 minut oziroma tako dolgo, da se meso pod pritiskom noža začne plastiti. Fileje položimo na segrete krožnike, pokapamo s prelivom in po želji potresemo z listi peteršilja. Postrežemo s pečenim krompirjem in kuhano blitvo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnjene bučke v pečici
Steak s korenovkami in peteršiljevim pestom
steak popoln za nedeljsko kosilo z raznoliko zelenjavo
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce