
Pašta fižol
Klasična fižolova mineštra, bolj poznana pod imenom pašta fižol
Pašta fižol
Klasična fižolova mineštra, bolj poznana pod imenom pašta fižol

Sestavine
- 300 g suhega fižola češnjevca
- 200 g krompirja
- 150 g testenin
- 400 g suhih svinjskih reber in/ali pršutova kost
- 1 lovorov list
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- 60 g slanine
- 2 stroka česna
- košček zelene
- poper in sol

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 300 g suhega fižola češnjevca
- 200 g krompirja
- 150 g testenin
- 400 g suhih svinjskih reber in/ali pršutova kost
- 1 lovorov list
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- 60 g slanine
- 2 stroka česna
- košček zelene
- poper in sol
Postopek
Fižol preberemo in ga čez noč namočimo. V velik lonec damo kuhat kos pršuta in (ali) rebra. Zavremo, in ko je meso na pol kuhano, dodamo odcejen fižol in lovorov list. Če želimo, lahko fižol prej nekoliko pokuhamo, precedimo in zavržemo vodo, v kateri se je kuhal. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo. Na segretem olju prepražimo čebulo in jo dodamo v jed.
Zdaj pripravimo pesto. Slanino, česen in zeleno skupaj zelo drobno sesekljamo, da dobimo enotno gladko maso, ki jo vmešamo v mineštro. Ko je fižol že na pol kuhan, dodamo na kockice narezan krompir. Kuhamo ga 20 minut, nato dodamo testenine in jed skuhamo do konca. Po potrebi solimo in popramo.
Nasvet
S soljo bodimo varčni, saj je slano že prekajeno meso.