© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pašta fižol

Klasična fižolova mineštra, bolj poznana pod imenom pašta fižol

Pašta fižol

Klasična fižolova mineštra, bolj poznana pod imenom pašta fižol

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pašta fižol

Sestavine

  • 300 g suhega fižola češnjevca
  • 200 g krompirja
  • 150 g testenin
  • 400 g suhih svinjskih reber in/ali pršutova kost
  • 1 lovorov list
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 60 g slanine
  • 2 stroka česna
  • košček zelene
  • poper in sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 300 g suhega fižola češnjevca
  • 200 g krompirja
  • 150 g testenin
  • 400 g suhih svinjskih reber in/ali pršutova kost
  • 1 lovorov list
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 60 g slanine
  • 2 stroka česna
  • košček zelene
  • poper in sol

Postopek

1

Fižol preberemo in ga čez noč namočimo. V velik lonec damo kuhat kos pršuta in (ali) rebra. Zavremo, in ko je meso na pol kuhano, dodamo odcejen fižol in lovorov list. Če želimo, lahko fižol prej nekoliko pokuhamo, precedimo in zavržemo vodo, v kateri se je kuhal. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo. Na segretem olju prepražimo čebulo in jo dodamo v jed.

2

Zdaj pripravimo pesto. Slanino, česen in zeleno skupaj zelo drobno sesekljamo, da dobimo enotno gladko maso, ki jo vmešamo v mineštro. Ko je fižol že na pol kuhan, dodamo na kockice narezan krompir. Kuhamo ga 20 minut, nato dodamo testenine in jed skuhamo do konca. Po potrebi solimo in popramo.

Nasvet

S soljo bodimo varčni, saj je slano že prekajeno meso.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.