Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova solatka
Paradižnikova solatka
Sestavine
- 4 zreli paradižniki
- 1 majhna čebula
- ščep soli
- pest sesekljanega koriandra
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 4 zreli paradižniki
- 1 majhna čebula
- ščep soli
- pest sesekljanega koriandra
Postopek
Paradižnik narežemo na koščke, čebulo drobno sesekljamo. V skledi ju zmešamo s soljo. (Solatko lahko pripravimo že dan prej in jo shranimo v hladilniku.)
Tik pred postrežbo vmešamo koriander.
Nasvet
Paradižnikovo solatko lahko postrežete kot prilogo k piščančjemu nabodalu po indijsko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Palamida na žaru s poletno solato
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!