© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jesenska čebulna juha z jabolki

Topla čebulna juha z jabolki bo pogrela mrzle jesenske večere.

Jesenska čebulna juha z jabolki

Topla čebulna juha z jabolki bo pogrela mrzle jesenske večere.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jesenska čebulna juha z jabolki

Sestavine

  • 2 žlici masla
  • 4 večje čebule
  • 1,5 dl jabolčnika ali nesladkanega jabolčnega soka
  • 7 dl telečje ali goveje jušne osnove
  • 1⁄2 žlice dijonske gorčice
  • 1 jabolko
  • sol in poper
  • 4 opečene rezine kruha
  • 120 g sira gauda
  • 4 vejice origana, timijana ali šetraja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici masla
  • 4 večje čebule
  • 1,5 dl jabolčnika ali nesladkanega jabolčnega soka
  • 7 dl telečje ali goveje jušne osnove
  • 1⁄2 žlice dijonske gorčice
  • 1 jabolko
  • sol in poper
  • 4 opečene rezine kruha
  • 120 g sira gauda
  • 4 vejice origana, timijana ali šetraja

Postopek

1

Čebulo narežemo na lističe. V veliki kozici na srednji temperaturi razpustimo maslo in na njem pražimo čebulo 10 minut, da je mehka in se rahlo obarva, medtem občasno pomešamo.

2

Čebulo zalijemo z jabolčnikom in pustimo, da tekočina za tretjino povre. Dodamo jušno osnovo, gorčico in na kocke narezano jabolko. Dobro solimo in popramo, zavremo in napol pokrito nežno kuhamo 10 minut.

3

V pečici razgrejemo žar. Juho razdelimo v štiri nepregorne skledice, na vsako položimo rezino kruha in posujemo z naribanim sirom.

4

Skledice postavimo pod vroč žar in pustimo, da se sir stopi ter zlato rjavo obarva. Takoj postrežemo z vejico origana, timijana ali šetraja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.