© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Orehovi kolački s kavo

Klasičen kolač v miniaturni različici

Orehovi kolački s kavo

Klasičen kolač v miniaturni različici

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
orehovi-kolacki-s-kavo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g zmehčanega masla
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado*
  • 100 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 večji jajci
  • 2 žlički instantne kave
  • ščepec soli
  • 25 g orehovih polovičk
  • sol
  • 12 orehovih polovičk za okras

krema

  • 200 g sira maskarpone
  • 2 žlici svetlega sladkorja muskovado

Sestavine

  • 100 g zmehčanega masla
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado*
  • 100 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 večji jajci
  • 2 žlički instantne kave
  • ščepec soli
  • 25 g orehovih polovičk
  • sol
  • 12 orehovih polovičk za okras

krema

  • 200 g sira maskarpone
  • 2 žlici svetlega sladkorja muskovado

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirčki. Instantno kavo prelijemo z 1 dl vroče vode in ohladimo. Maslo, sladkor, moko, sodo in jajca zmešamo s 4 žličkami kave in ščepcem soli, da dobimo kremasto mešanico. Vmešamo še sesekljane orehe.

2

Maso razdelimo v modelčke za mafine tako, da najprej vsako vdolbinico napolnimo s samo eno žličko mase, nato pa gremo spet od začetka in dodamo še po eno žličko, dokler nam ne zmanjka mase; tako dobimo enako velike kolačke. Pečemo jih 18 do 20 minut, da postanejo svetlo rjave barve. Pekač vzamemo iz pečice, pustimo ohlajati nekaj minut, nato pa kolačke poberemo iz vdolbinic in jih do konca ohladimo na kuhinjski rešetki.

3

Maskarpone, 3 žličke kave in sladkor damo v veliko skledo in stepemo. S tako dobljeno kremo premažemo kolačke in na vsakega položimo še orehovo polovičko. Postrežemo takoj.

Nasvet

Kolački so najboljši, če jih okrasimo tik pred postrežbo. Najprej pripravimo kremo, jo shranimo v hladilniku, nato jo spet stepemo in z njo okrasimo kolačke. Neokrašene kolačke lahko shranimo v nepredušni posodi do 2 dni.

Priljubljeni recepti

Mlečni riž iz pečice

Lahek in kremast mlečni riž iz pečice

2 h 5 min
Enostavno

Mešane ocvrte ribe in morski sadeži

Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.

1 h 20 min
Enostavno

Ričet brez mesa

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.