© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Orehovi buhteljčki

Orehovi buhteljčki

Čas priprave 1 h 30 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 60 buhteljčkov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
NussbuchtelngrbProd 10/042004 08 17

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 20 g kvasa
  • 500 g gladke moke
  • 100 g drobno naribanega kuhanega krompirja
  • 70 g masla
  • 70 g zmletih orehov
  • 100 g rjavega sladkorja
  • ½ žličke soli
  • 2 jajci
  • rumenjak za premaz
  • maslo in moka za pekač
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 20 g kvasa
  • 500 g gladke moke
  • 100 g drobno naribanega kuhanega krompirja
  • 70 g masla
  • 70 g zmletih orehov
  • 100 g rjavega sladkorja
  • ½ žličke soli
  • 2 jajci
  • rumenjak za premaz
  • maslo in moka za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Zmlete orehe rahlo prepražimo, nato pa na hladnem prihranimo. Kvas raztopimo v mlačnem mleku. V skledi pomešamo moko z naribanim krompirjem in orehi; približno žlico zmletih orehov prihranimo za okras. Moki dodamo še koščke masla ter sol in sladkor. Sestavine dobro premešamo in v sredini naredimo jamico; vanjo vlijemo raztopljen kvas in dodamo obe jajci. Iz vseh sestavin zgnetemo mehko testo, ki naj pokrito na toplem vzhaja toliko časa, da se količina testa podvoji.

NussbuchtelnobProd 10/042004 08 17
2

Pečico segrejemo na 170 °C. Vzhajano testo pregnetemo in na pomokani delovni površini naredimo iz koščkov testa približno 60 kroglic. Primerno velik pekač premažemo z raztopljenim maslom in pomokamo. Testene kroglice zložimo v pekač. Robove pekača premažemo s preostalim maslom.

NussbuchtelnubProd 10/042004 08 17
3

Kroglice naj pokrite na toplem ponovno vzhajajo.

Nussbuchtelndet 3Prod 10/042004 08 17
4

Lepo vzhajane buhteljčke previdno premažemo z rumenjakom in pečemo v pečici 40 minut. Buhteljčke razdelimo na krožnike, potresemo z mešanico sladkorja v prahu in praženih orehov ter še tople ponudimo.

Nussbuchtelndet 4Prod 10/042004 08 17

Nasvet

Nesladkani buhteljčki odlično teknejo k jagnjetini ali divjačinskim jedem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.