Kaj boste skuhali danes?
Orada z glaziranim koromačem
Orada se odlično obnese s koromačem.
Orada z glaziranim koromačem
Orada se odlično obnese s koromačem.
Sestavine
- 2 večji oradi
- 2 koromača
- 1 žlička gorčičnih semen
- sok 1 limone
- 1 glavica česna
- 1 dl oljčnega olja
- ½ dl olja za praženje česna
- 30 g sladkorja
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Recepti, zaradi katerih boste spremenili mnenje o rdeči pesi
Rdeče pese se drži slab sloves, saj smo predolgo jedli samo vloženo v kis. Pogosto spregledana sestavina skriva izjemen potencial za pripravo slanih in sladkih jedi.
Res enostavne proteinske palačinke za po treningu
Dodajanje beljakovin je zadnje čase v trendu. Preverite, komu koristijo in kako jih dodati.
Siti in zelo zadovoljni za manj kot 5 evrov
Krompirjeva tortilja je dokaz, da lahko iz skromnih sestavin nastane jed, ki prepriča z bogatim okusom in vsestranskostjo.
Sestavine
- 2 večji oradi
- 2 koromača
- 1 žlička gorčičnih semen
- sok 1 limone
- 1 glavica česna
- 1 dl oljčnega olja
- ½ dl olja za praženje česna
- 30 g sladkorja
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Postopek
Koromač očistimo, odstranimo oziroma olupimo poškodovane zunanje liste in odrežemo zelene listke. Položimo ga v vrelo vodo, ki smo jo malo solili in okisali s sokom pol limone. Koromač naj se v vodi namaka pol ure.
Oradi očistimo in filiramo (iz glav, kosti in obrezkov lahko pripravimo ribjo jušno osnovo). Iz filejev s pinceto odstranimo kosti. Fileje solimo in popramo, postavimo v skledo, prelijemo z oljčnim oljem in limonovim sokom. Dodamo žličko gorčičnih semen in nekaj zelenih vejic koromača. Premešamo, pokrijemo in pustimo, da se ribe pol ure marinirajo v hladilniku.
Česen olupimo, in če so stroki veliki, jih razpolovimo, sicer pustimo cele.
Koromač odcedimo in razrežemo na krhlje. Zložimo jih v teflonsko ponev, poškropimo z nekaj žlicami ribje marinade, potresemo z žličko sladkorja, pokrijemo, pristavimo na ogenj in pustimo, da se približno 10 minut glazirajo. Enkrat jih obrnemo, tako da se glazirajo na obeh straneh. Krhlje koromača odstranimo iz ponve in shranimo na toplem. Česen ocvremo na olju, odcedimo na papirnatem prtiču in shranimo na toplem.
V ponev, kjer se je glaziral koromač, damo žlico masla, nekaj marinade in v tej mešanici spečemo ribje fileje. Najprej jih pečemo na kožni strani 3 do 4 minute, nato jih obrnemo in pečemo še kakšno minuto ali dve na drugi strani.
Na krožnike razporedimo ribje fileje, glazirani koromač in ocvrti česen. Okrasimo s koromačevimi lističi. Zraven lahko postrežemo pečeni krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kokosovi poljubčki
Sladki kokosovi poljubčki, ki se kar stopijo v ustih, ne smejo manjkati v nobeni škatli za piškote. Vsaj dokler jih ne zmanjka!
Vietnamski zvitki s kozicami
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine