
Ocvrta cvetača in brokoli v pivskem testu
Še tisti, ki ne marajo brokolija, ga bodo vzljubili
Ocvrta cvetača in brokoli v pivskem testu
Še tisti, ki ne marajo brokolija, ga bodo vzljubili

Sestavine
- 400 g cvetačnih cvetov
- 300 g brokolijevih cvetov
- sol
- lesena nabodala
- olje za cvrenje
testo za cvrenje
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 400 g cvetačnih cvetov
- 300 g brokolijevih cvetov
- sol
- lesena nabodala
- olje za cvrenje
testo za cvrenje
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka
Postopek
Cvetačne in brokolijeve cvetove na hitro skuhamo v slani vodi (ostati morajo še zelo čvrsti). Splaknemo jih z ledeno mrzlo vodo, nato pa dobro osušimo in rahlo posolimo.
Testo za cvrenje pripravimo tako, da gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki. Nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa rahlo stepen beljak.
V primerni ponvi močno segrejemo zadostno količino olja. Cvetačne in brokolijeve cvetke posamično pomakamo v testo in v vročem olju ocvremo do zlato rumene barve. Ko se na kuhinjski mrežici dobro odcedijo, jih še vroče nataknemo na lesena nabodala in takoj ponudimo. Zraven odlično tekne tatarska omaka.