
Ocvrta cvetača in brokoli v pivskem testu
Še tisti, ki ne marajo brokolija, ga bodo vzljubili
Ocvrta cvetača in brokoli v pivskem testu
Še tisti, ki ne marajo brokolija, ga bodo vzljubili

Sestavine
- 400 g cvetačnih cvetov
- 300 g brokolijevih cvetov
- sol
- lesena nabodala
- olje za cvrenje
testo za cvrenje
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g cvetačnih cvetov
- 300 g brokolijevih cvetov
- sol
- lesena nabodala
- olje za cvrenje
testo za cvrenje
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka
Postopek
Cvetačne in brokolijeve cvetove na hitro skuhamo v slani vodi (ostati morajo še zelo čvrsti). Splaknemo jih z ledeno mrzlo vodo, nato pa dobro osušimo in rahlo posolimo.
Testo za cvrenje pripravimo tako, da gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki. Nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa rahlo stepen beljak.
V primerni ponvi močno segrejemo zadostno količino olja. Cvetačne in brokolijeve cvetke posamično pomakamo v testo in v vročem olju ocvremo do zlato rumene barve. Ko se na kuhinjski mrežici dobro odcedijo, jih še vroče nataknemo na lesena nabodala in takoj ponudimo. Zraven odlično tekne tatarska omaka.