
Medeno pečeno korenje
Medeno pečeno korenje

Sestavine
- 600 g korenja (lahko mešanica majhnih celih in večjih korenčkov, ki jih razpolovimo)
- 25 g bistrega medu
- 50 g masla
- sol
- poper
- šopek drobnjaka

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 600 g korenja (lahko mešanica majhnih celih in večjih korenčkov, ki jih razpolovimo)
- 25 g bistrega medu
- 50 g masla
- sol
- poper
- šopek drobnjaka
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje, med, na koščke narezano maslo in 1,5 dl vode damo v globok pekač, solimo in popramo. Korenje v pečici pečemo od 1 ure do 1 ure in 10 minut oziroma tako dolgo, da je korenje mehko in lepljivo. Preden postrežemo, ga posujemo z narezanim drobnjakom.