Kaj boste skuhali danes?
Medeno pečeno korenje
Medeno pečeno korenje
Sestavine
- 600 g korenja (lahko mešanica majhnih celih in večjih korenčkov, ki jih razpolovimo)
- 25 g bistrega medu
- 50 g masla
- sol
- poper
- šopek drobnjaka
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 600 g korenja (lahko mešanica majhnih celih in večjih korenčkov, ki jih razpolovimo)
- 25 g bistrega medu
- 50 g masla
- sol
- poper
- šopek drobnjaka
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje, med, na koščke narezano maslo in 1,5 dl vode damo v globok pekač, solimo in popramo. Korenje v pečici pečemo od 1 ure do 1 ure in 10 minut oziroma tako dolgo, da je korenje mehko in lepljivo. Preden postrežemo, ga posujemo z narezanim drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Peresniki z lososom, papriko in gobami
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Raita s pečenim jajčevcem
Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!