
Medeno pečeno korenje
Medeno pečeno korenje
Čas priprave
1 h 15 min
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 6 oseb

Sestavine
- 600 g korenja (lahko mešanica majhnih celih in večjih korenčkov, ki jih razpolovimo)
- 25 g bistrega medu
- 50 g masla
- sol
- poper
- šopek drobnjaka

Konjak: pijača, ki je kompromis med znanostjo in umetnostjo
Konjak že od nekdaj vzbuja posebno spoštovanje. Je kot strogi, a karizmatični oče, ki redko pokaže svoj nasmeh, a ko ga, je trenutek nepozaben.

Najboljša kombinacija polnjene poletne zelenjave
Barvita poletna zelenjavna jed brez mesa, ki jo lahko postrežete toplo ali hladno. Popolna za hitro, zdravo in okusno kosilo.

Ribe, ki si zaslužijo mesto na naših krožnikih
Čeprav Slovenci vse bolj raznoliko sestavljamo svoj jedilnik, ribe še vedno ne dobijo mesta, ki si ga zaslužijo.
Sestavine
- 600 g korenja (lahko mešanica majhnih celih in večjih korenčkov, ki jih razpolovimo)
- 25 g bistrega medu
- 50 g masla
- sol
- poper
- šopek drobnjaka
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje, med, na koščke narezano maslo in 1,5 dl vode damo v globok pekač, solimo in popramo. Korenje v pečici pečemo od 1 ure do 1 ure in 10 minut oziroma tako dolgo, da je korenje mehko in lepljivo. Preden postrežemo, ga posujemo z narezanim drobnjakom.