© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češnjevi florentinci s kokosom

Tokrat v obliki zvezdic

Češnjevi florentinci s kokosom

Tokrat v obliki zvezdic

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 24 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cesnjevi-florentinci-s-kokosom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 140 g svetlorjavega sladkorja muskovado
  • 100 g medu
  • 200 g masla
  • ¼ žličke soli
  • 100 g kokosove moke
  • 140 g mandljevih lističev
  • 300 g kandiranih češenj
  • 4 žlice moke
  • 250 g temne čokolade
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 140 g svetlorjavega sladkorja muskovado
  • 100 g medu
  • 200 g masla
  • ¼ žličke soli
  • 100 g kokosove moke
  • 140 g mandljevih lističev
  • 300 g kandiranih češenj
  • 4 žlice moke
  • 250 g temne čokolade

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V veliko ponev damo sladkor, med, maslo in sol ter vse skupaj na nizkem ognju stopimo. Ko se sladkor raztopi, vmešamo še kokos, mandljeve lističe, sesekljane kandirane češnje in moko.

2

Večji pekač obložimo s papirjem za peko (približno 40 x 30 cm) in nanj enakomerno porazdelimo prej pripravljeno mešanico. Nič hudega ni, če se pri tem pojavijo luknje v testu, v pečici se testo sprime, ko se raztopi. Pečemo 10 do 12 minut do zlato rjave barve. Nato pekač iz pečice odstranimo in piškotno testo ohladimo, da se utrdi.

3

Nad soparo stopimo čokolado. S papirjem za peko obložimo drug večji pekač in nanj previdno zvrnemo ohlajeno piškotno testo. Papir za peko, na katerem se je testo peklo, odstranimo. Testo prelijemo z raztopljeno čokolado.

4

Pustimo, da se čokolada strdi, nato s piškotnimi modelčki izrežemo piškote. Če je testo trše, se modelček preveč zareže v dlani, zato lahko piškote izrezujemo tako, da na modelček položimo ponev ali kaj podobnega in z njo modelček pritisnemo ob testo.

Nasvet

Namesto temne čokolade lahko uporabimo tudi belo ali mlečno čokolado ali kar vse tri. Če uporabimo več vrst čokolade, lahko testo prelijemo najprej s temno čokolado, nato z belo in še z mlečno. Nastane zelo lep in zanimiv vzorec.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.