Kaj boste skuhali danes?
Malinove kremice s penino
Ljubek posladek za zaljubljene
Malinove kremice s penino
Ljubek posladek za zaljubljene
Sestavine
- 150 g zamrznjenih malin (odtaljenih)
- 2 žlici penine
- 2 dl sladke smetane
- 4 žlice svetlo rjavega sladkorja
- 2 žlički liofiliziranih malin
- piškoti, ko postrežemo
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 150 g zamrznjenih malin (odtaljenih)
- 2 žlici penine
- 2 dl sladke smetane
- 4 žlice svetlo rjavega sladkorja
- 2 žlički liofiliziranih malin
- piškoti, ko postrežemo
Postopek
Odtaljene maline in penino damo v majhen mešalnik (lahko uporabimo tudi palični mešalnik) in zmeljemo v čim bolj gladek pire, ki ga nato z leseno kuhalnico pretlačimo skozi fino sito, da se znebimo semen.
Smetano in sladkor damo v kozico in nežno segrevamo, da se sladkor stopi. Povečamo temperaturo, da komaj zavre, nato pustimo živahno vreti 2 minuti in pol ter medtem ves čas mešamo. Kuhalnik ugasnemo in vmešamo malinov pire. Pustimo, da se 15 minut ohlaja, nato razdelimo v 2 lončka ali kozarčka. Za 30 minut postavimo v hladilnik, nato posujemo z liofiliziranimi malinami in postavimo v hladilnik še za najmanj 2 uri, da se strdi (lahko tudi čez noč). Postrežemo s piškoti.