Kaj boste skuhali danes?
Lososova pita s krompirjem in koprom
Ta pita je okusna tudi hladna.
Lososova pita s krompirjem in koprom
Ta pita je okusna tudi hladna.
Sestavine
krhko testo
- 250 g moke
- 125 g masla
- 0,75 dl vode
- 1 jajce
- 1 žlička soli
- 350 g mladega krompirja
- 2,8 dl smetane za kuhanje
- 2 jajci
- 3 žlice sesekljanega kopra
- lupina 1 limete
- 200 g prekajenega lososa
- sol
- poper
- koper za posip
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
krhko testo
- 250 g moke
- 125 g masla
- 0,75 dl vode
- 1 jajce
- 1 žlička soli
- 350 g mladega krompirja
- 2,8 dl smetane za kuhanje
- 2 jajci
- 3 žlice sesekljanega kopra
- lupina 1 limete
- 200 g prekajenega lososa
- sol
- poper
- koper za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Iz sestavin za testo hitro zgnetemo gladko testo. Pokrijemo ga s prozorno kuhinjsko folijo in za 2 uri postavimo v hladilnik. Testo razvaljamo in z njim obložimo nizek okrogel pekač premera 28 cm. Testo, ki sega čez rob pekača, odstranimo. Dno večkrat prebodemo z vilicami, testo obložimo s papirjem za peko, vanj vsujemo fižol za slepo peko in pečemo 10 minut. Papir in fižol nato odstranimo ter testo pečemo še 5 minut.
Krompir narežemo na rezine in ga v vreli slani vodi kuhamo 6 do 8 minut, nato ga odcedimo. V zadosti veliko skledo damo smetano, jajca, koper in limetino lupino ter vse skupaj stepemo. Mešanico začinimo s soljo in poprom. Polovico krompirja razdelimo po testu in dodamo še polovico na rezance narezanega lososa. Prelijemo s polovico jajčne mešanice in ponovimo isti postopek s krompirjem, lososom in jajčno mešanico.
Pečemo 25 minut, da se površina pite rahlo obarva in postane čvrsta na otip. Preden jo damo iz pekača, jo 10 minut ohlajamo. Posujemo jo s koprom in še toplo postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.
Porova juha z ješprenjčkom in slanino
Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.
Čokoladna tablica z jelenčki in snežaki
Narastek z rogljički
Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda