© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Losos s pršutom je odlična ideja!

Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Losos s pršutom je odlična ideja!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Sestavine

  • 2 fileja (divjega) lososa
  • 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
  • malo masla ghee ali kokosove maščobe
  • 1 velik gomolj sladkega krompirja
  • sol in poper

Sestavine

  • 2 fileja (divjega) lososa
  • 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
  • malo masla ghee ali kokosove maščobe
  • 1 velik gomolj sladkega krompirja
  • sol in poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Fileja lososa osolimo, obilno popopramo in vsakega zavijemo v dve rezini pršuta ali slanine. V ponvi raztopimo maslo ghee ali kokosovo maščobo in ju na šibkem ognju počasi popečemo. Priporočljivo je, da je temperatura blaga ali zmerna, nikar pa naj se pršut ali ne začne smoditi. Pečemo par minut na vsaki strani, da pršut rahlo porjavi, meso lososa pa v sredini ostane še rožnato.

2

Sladki krompir olupimo (ali raje le dobro operemo), narežemo na tanjše rezine in zložimo v pekač, obložen s papirjem za peko. Nato ga solimo, popramo, pokapamo z nekaj kapljicami olja makadamije in pečemo v pečici do mehkega, približno 45 minut. Čas priprave lahko skrajšamo tako, da krompir predhodno »na tričetrt« pokuhamo, osušimo (ohladimo), prestavimo v pekač in pečemo 20 minut.

Priljubljeni recepti

Zvitki rostbifa s skuto in beluši

Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

45 min
Zahtevno

Poprasti lignji na žaru

Dobri lignji, sol in poper, 2 minuti na žaru – je kaj lažjega?

25 min
Enostavno

Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha

Kumina ni le za kumarično solato!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.