
Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem
Losos s pršutom je odlična ideja!
Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem
Losos s pršutom je odlična ideja!

Sestavine
- 2 fileja (divjega) lososa
- 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
- malo masla ghee ali kokosove maščobe
- 1 velik gomolj sladkega krompirja
- sol in poper

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
- 2 fileja (divjega) lososa
- 4 rezine kraškega pršuta ali krškopoljske slanine
- malo masla ghee ali kokosove maščobe
- 1 velik gomolj sladkega krompirja
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Fileja lososa osolimo, obilno popopramo in vsakega zavijemo v dve rezini pršuta ali slanine. V ponvi raztopimo maslo ghee ali kokosovo maščobo in ju na šibkem ognju počasi popečemo. Priporočljivo je, da je temperatura blaga ali zmerna, nikar pa naj se pršut ali ne začne smoditi. Pečemo par minut na vsaki strani, da pršut rahlo porjavi, meso lososa pa v sredini ostane še rožnato.
Sladki krompir olupimo (ali raje le dobro operemo), narežemo na tanjše rezine in zložimo v pekač, obložen s papirjem za peko. Nato ga solimo, popramo, pokapamo z nekaj kapljicami olja makadamije in pečemo v pečici do mehkega, približno 45 minut. Čas priprave lahko skrajšamo tako, da krompir predhodno »na tričetrt« pokuhamo, osušimo (ohladimo), prestavimo v pekač in pečemo 20 minut.