Kaj boste skuhali danes?
Limonova smetana z belim vinom
Limonova sladica, polna svežine
Limonova smetana z belim vinom
Limonova sladica, polna svežine
Sestavine
- 2,85 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 0,5 dl belega vina
- sok in lupinica ½ bio limone
ko postrežemo
- mandljevi piškoti ali jagodičje
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 2,85 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 0,5 dl belega vina
- sok in lupinica ½ bio limone
ko postrežemo
- mandljevi piškoti ali jagodičje
Postopek
Smetano s sladkorjem stepamo, da nastanejo mehki vršički. Vmešamo belo vino, limonov sok in večino limonove lupinice.
Naložimo v kozarce ali skledice in posujemo s preostalo lupinico. Ponudimo z mandljevimi keksi ali jagodičjem.
Nasvet
Če želimo lažjo sladico, polovico smetane nadomestimo z grškim jogurtom brez maščobe.
Nadgradnja v sadno zloženko
V skledi razporedimo piškote savoiarde. Zmešamo 2 žlici belega vina in 1 žličko sladkorja ter s tekočino pokapamo piškote, nato jih obložimo z mešanim svežim sadjem. Pripravimo limonovo smetano kot zgoraj in jo naložimo na sadje.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pokrovače po beneško
Čokoladno deblo
Ta čudovita božična rulada simbolizira tradicionalno božično poleno, ki so ga v preteklosti kurili za srečo in toplino v prazničnih dneh.