
Limonova smetana z belim vinom
Limonova sladica, polna svežine
Limonova smetana z belim vinom
Limonova sladica, polna svežine

Sestavine
- 2,85 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 0,5 dl belega vina
- sok in lupinica ½ bio limone
ko postrežemo
- mandljevi piškoti ali jagodičje

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 2,85 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 0,5 dl belega vina
- sok in lupinica ½ bio limone
ko postrežemo
- mandljevi piškoti ali jagodičje
Postopek
Smetano s sladkorjem stepamo, da nastanejo mehki vršički. Vmešamo belo vino, limonov sok in večino limonove lupinice.
Naložimo v kozarce ali skledice in posujemo s preostalo lupinico. Ponudimo z mandljevimi keksi ali jagodičjem.
Nasvet
Če želimo lažjo sladico, polovico smetane nadomestimo z grškim jogurtom brez maščobe.
Nadgradnja v sadno zloženko
V skledi razporedimo piškote savoiarde. Zmešamo 2 žlici belega vina in 1 žličko sladkorja ter s tekočino pokapamo piškote, nato jih obložimo z mešanim svežim sadjem. Pripravimo limonovo smetano kot zgoraj in jo naložimo na sadje.