
Sestavine
- 125 g masla
- 100 g temnih čokoladnih kapljic (ali tablica temne čokolade)
- 350 g marmelade iz citrusov (ali druge, po okusu)
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 125 g masla
- 100 g temnih čokoladnih kapljic (ali tablica temne čokolade)
- 350 g marmelade iz citrusov (ali druge, po okusu)
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
Postopek
Pečico segrejemo n a 180 ° C. Model za torte z ločljivim obodom premera 20 cm obložimo s papirjem za peko. Maslo in čokoladne kapljice (ali nalomljeno čokolado) damo v srednje veliko kozico in na srednjem ognju nežno segrevamo, da se stopi, medtem ves čas mešamo.
V skledico damo 2 do 3 žlice marmelade in jo prihranimo. Stopljeno masleno čokolado odstavimo in vanjo dobro vmešamo preostalo marmelado, nato v mešanico ubijemo jajci in spet zmešamo. Nazadnje v treh porcijah narahlo primešamo še moko, pomešano s pecilnim praškom. Maso nadevamo v model in zgladimo površino.
Pečemo 45 do 55 minut; na sredini peke model zasukamo za 180 stopinj, da se kolač enakomerno speče. Proti koncu peke smo pozorni, da se vrh ne zasmodi (to je odvisno od izbrane marmelade). Če začne temneti, model ohlapno pokrijemo z aluminijasto folijo. Kolač je pečen, ko je na sredini čvrst, če se ga nežno dotaknemo, in na zobotrebcu, ki ga zapičimo v sredino, ostane le nekaj drobtinic, tako kot pri rjavčkih.
Pustimo, da se kolač 10 minut ohlaja, nato ga zvrnemo iz modela in pustimo, da se ohladi na kuhinjski mrežici s spodnjo stranjo navzgor. Prihranjeno marmelado segrejemo v mikrovalovni pečici, da je tekoča, in z njo premažemo kolač.
Če imamo tablico čokolade
Čokoladne kapljice imajo prednost, da se hitro stopijo, vendar lahko uporabimo katero koli temno čokolado. Najlažje je, če jo nalomimo, ko je še zavita, tako da z njo nekajkrat udarimo ob delovno površino, nato pa drobce samo stresemo iz zavitka v kozico.