
Orehove rolice z roquefortom
Slastne slane orehove rolice s francoskim sirom.
Orehove rolice z roquefortom
Slastne slane orehove rolice s francoskim sirom.

Sestavine
- 150 g zmletih orehov
- 100 g polnozrnate moke
- 400 g ostre bele moke
- 2 zavitka suhega kvasa (14 g)
- 25 g masla
- 150 g zdrobljenega roqueforta*
- 2 razžvrkljani jajci
- 1 zvrhana žlička soli
- moka za delovno površino
- maščoba za pekač

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 150 g zmletih orehov
- 100 g polnozrnate moke
- 400 g ostre bele moke
- 2 zavitka suhega kvasa (14 g)
- 25 g masla
- 150 g zdrobljenega roqueforta*
- 2 razžvrkljani jajci
- 1 zvrhana žlička soli
- moka za delovno površino
- maščoba za pekač
Postopek
V skledo vsujemo obe vrsti moke, dodamo sol, suhi kvas, maslo in 3 dl mlačne vode. Sestavine zmešamo in začnemo gnesti. Če se zdi, da je testo pretrdo, dodamo malo vode, vendar le žlico vode naenkrat. Testo mora biti mehko, vendar ne lepljivo. Gnetemo ga v skledi nekaj minut, nato ga zvrnemo na rahlo pomokano delovno površino in gnetemo približno 10 minut. Oblikujemo ga v kroglo, postavimo nazaj v skledo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo, da vzhaja približno eno uro.
V vzhajano testo hitro vgnetemo orehe in ga pustimo vzhajati nadaljnjih 20 minut. Zvrnemo ga na delovno površino in razvaljamo v pravokotnik, velik 50 x 20 cm in debel 1 cm. Potresemo ga z zdrobljenim roquefortom in sir malo potlačimo v testo. Testo zavijemo kot štrukelj in ga razrežemo na 8 enakih delov. Položimo jih na rahlo naoljen pekač z razrezano stranjo navzdol. Rolice pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo vzhajati eno uro.
Medtem pečico segrejemo na 220 °C. Rolice premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo 20 minut. Počakamo, da se nekoliko ohladijo, in jih postrežemo še tople. Odlične so kot samostojen prigrizek, lahko pa jih postrežemo k juhi ali h kakšni hrustljavi solati, sploh če je v njej jabolko.