
Krompirjevi klobučki z bučnim nadevom
Krompirjevi klobučki z bučnim nadevom

Sestavine
za krompirjevo testo
- 400 g krompirja
- 50 g ostre moke
- 50 g gladke moke
- 1 jajce
za nadev
- 20 g sveže naribanega parmezana
- sol
- 250 g maslene buče (maslenka)
- 20 g sesekljane čebule
- oljčno olje
- poper
- ščepec muškatnega oreška
- 50 g sveže albuminske skute (rikote)
za preliv
- 80 g masla
- 4 žajbljevi listi
- 50 g orehovih jedrc

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
za krompirjevo testo
- 400 g krompirja
- 50 g ostre moke
- 50 g gladke moke
- 1 jajce
za nadev
- 20 g sveže naribanega parmezana
- sol
- 250 g maslene buče (maslenka)
- 20 g sesekljane čebule
- oljčno olje
- poper
- ščepec muškatnega oreška
- 50 g sveže albuminske skute (rikote)
za preliv
- 80 g masla
- 4 žajbljevi listi
- 50 g orehovih jedrc
Postopek
Krompir olupimo, skuhamo in pretlačimo ter ohladimo na sobno temperaturo. Lahko dodamo malce oljčnega olja, da se v krompirju ne bi naredile grudice.
Pripravimo nadev. Bučo olupimo, narežemo in skuhamo. Na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo kuhano bučo, premešamo, začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreškom, po želji tudi s cimetom ter prepražimo. Priložimo še skuto, premešamo in maso pretlačimo. Preverimo okus in po potrebi dodatno začinimo.
Vse sestavine za testo dodamo k pretlačenemu krompirju in na hitro vgnetemo testo. Delovno površino pomokamo z ostro moko, testo razvaljamo na debelino 5 mm in iz njega z okroglim obodom izrežemo 20 krogov premera 9 cm (lahko pa testo oblikujemo v svaljek premera 5 cm, ga narežemo na kose, težke približno 50 g, jih sploščimo z roko in oblikujemo kroge). Polovico krogov obložimo z nadevom, s preostalimi krogi pa klobučke prekrijemo. S pomokanimi vilicami enakomerno zatisnemo robove.
Klobučke kuhamo v vreli, slani vodi – kuhani so, ko priplavajo na površje. S penovko jih previdno vzamemo iz vode, jih malce podržimo na kuhinjski brisački, da se odcedijo, in položimo na tople servirne krožnike. Zabelimo jih s spenjenim maslom, v katerega smo dodali tanko narezane žajbljeve lističe. Na koncu jed posujemo z grobo nasekljanimi orehi, po njej lahko naribamo prekajeno skuto, poljubno okrasimo in takoj ponudimo.