
Kaj boste skuhali danes?
Goveji zrezki z omako iz kozjega sira
Ta omaka iz kozjega sira je kremasta in se lepo prilega zrezku.
Goveji zrezki z omako iz kozjega sira
Ta omaka iz kozjega sira je kremasta in se lepo prilega zrezku.

Sestavine
- 2 velika krompirja za peko (prib. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1–2 žlički svežih lističev timijana
- 150 g mehkega kozjega sira
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica celega zelenega popra
- 2 za prst debela zrezka iz govejega hrbta (vsak po 200 g)
- sol
- poper
- 2 pesti vodne kreše

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 2 velika krompirja za peko (prib. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1–2 žlički svežih lističev timijana
- 150 g mehkega kozjega sira
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica celega zelenega popra
- 2 za prst debela zrezka iz govejega hrbta (vsak po 200 g)
- sol
- poper
- 2 pesti vodne kreše
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo in vsakega narežemo na 8 delov. Damo jih v pekač, posujemo s timijanovimi lističi in prelijemo z oljem. Pečemo 35 do 45 minut, da postanejo zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki. Vmes krompir enkrat obrnemo.
Medtem kozji sir narežemo na manjše kose in ga raztopimo, lahko tudi v mikrovalovni pečici. Primešamo mu še smetano in vse skupaj še malo segrevamo, da nastane omaka. Dodamo ji še malo soli in rahlo strt cel poper ter premešamo.
Na močnem ognju segrejemo ponev. Zrezke začinimo s črnim poprom in jih na vsaki strani pečemo približno 2 minuti, če želimo še rahlo surove, ali pa 4 minute, če želimo dobro pečene. Omako razdelimo v dve skodelici in ju postrežemo k zrezkoma s krompirjem. Priložimo še vodno krešo.
Priljubljeni recepti
Losos v plaščku, nadevan z rižem in špinačo
Kotleti s koromačem, krompirjem in čebulo
Skuše z limonovo salso
Skuše, pripravljene malo drugače, nas bodo popeljale na s soncem obsijano obalo