
Kaj boste skuhali danes?
Goveji zrezki z omako iz kozjega sira
Ta omaka iz kozjega sira je kremasta in se lepo prilega zrezku.
Goveji zrezki z omako iz kozjega sira
Ta omaka iz kozjega sira je kremasta in se lepo prilega zrezku.

Sestavine
- 2 velika krompirja za peko (prib. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1–2 žlički svežih lističev timijana
- 150 g mehkega kozjega sira
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica celega zelenega popra
- 2 za prst debela zrezka iz govejega hrbta (vsak po 200 g)
- sol
- poper
- 2 pesti vodne kreše

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 2 velika krompirja za peko (prib. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1–2 žlički svežih lističev timijana
- 150 g mehkega kozjega sira
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica celega zelenega popra
- 2 za prst debela zrezka iz govejega hrbta (vsak po 200 g)
- sol
- poper
- 2 pesti vodne kreše
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo in vsakega narežemo na 8 delov. Damo jih v pekač, posujemo s timijanovimi lističi in prelijemo z oljem. Pečemo 35 do 45 minut, da postanejo zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki. Vmes krompir enkrat obrnemo.
Medtem kozji sir narežemo na manjše kose in ga raztopimo, lahko tudi v mikrovalovni pečici. Primešamo mu še smetano in vse skupaj še malo segrevamo, da nastane omaka. Dodamo ji še malo soli in rahlo strt cel poper ter premešamo.
Na močnem ognju segrejemo ponev. Zrezke začinimo s črnim poprom in jih na vsaki strani pečemo približno 2 minuti, če želimo še rahlo surove, ali pa 4 minute, če želimo dobro pečene. Omako razdelimo v dve skodelici in ju postrežemo k zrezkoma s krompirjem. Priložimo še vodno krešo.
Priljubljeni recepti
Spomladanski kotliček
Pečena svinjska potrebušina s krompirjem na način »fondant« in vloženo čebulico
Iščete zamisel za nedeljsko kosilo? Svinjska potrebušina s pečenim krompirjem in vloženo čebulico morda sicer ni klasična izbira, je pa izjemna.