Kaj boste skuhali danes?
Goveji zrezki z omako iz kozjega sira
Ta omaka iz kozjega sira je kremasta in se lepo prilega zrezku.
Goveji zrezki z omako iz kozjega sira
Ta omaka iz kozjega sira je kremasta in se lepo prilega zrezku.
Sestavine
- 2 velika krompirja za peko (prib. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1–2 žlički svežih lističev timijana
- 150 g mehkega kozjega sira
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica celega zelenega popra
- 2 za prst debela zrezka iz govejega hrbta (vsak po 200 g)
- sol
- poper
- 2 pesti vodne kreše
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 2 velika krompirja za peko (prib. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1–2 žlički svežih lističev timijana
- 150 g mehkega kozjega sira
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica celega zelenega popra
- 2 za prst debela zrezka iz govejega hrbta (vsak po 200 g)
- sol
- poper
- 2 pesti vodne kreše
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo in vsakega narežemo na 8 delov. Damo jih v pekač, posujemo s timijanovimi lističi in prelijemo z oljem. Pečemo 35 do 45 minut, da postanejo zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki. Vmes krompir enkrat obrnemo.
Medtem kozji sir narežemo na manjše kose in ga raztopimo, lahko tudi v mikrovalovni pečici. Primešamo mu še smetano in vse skupaj še malo segrevamo, da nastane omaka. Dodamo ji še malo soli in rahlo strt cel poper ter premešamo.
Na močnem ognju segrejemo ponev. Zrezke začinimo s črnim poprom in jih na vsaki strani pečemo približno 2 minuti, če želimo še rahlo surove, ali pa 4 minute, če želimo dobro pečene. Omako razdelimo v dve skodelici in ju postrežemo k zrezkoma s krompirjem. Priložimo še vodno krešo.
Priljubljeni recepti
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.
Biftek s tartufi
Mehko kuhana jajca z avokadom v pancetini srajčki
Jajca, avokado in panceta za najboljši začetek dneva