© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami

Fižol in kozice za slastno večerjo

Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami

Fižol in kozice za slastno večerjo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 150 g pečene paprike, vložene v olju
  • 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
  • 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
  • prgišče natrganih listov bazilike

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 150 g pečene paprike, vložene v olju
  • 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
  • 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
  • prgišče natrganih listov bazilike

Postopek

1

Česen drobno nasekljamo. Fižol oplaknemo in odcedimo. Papriko narežemo na koščke. V kozici segrejemo 2 žlici olja in na njem popražimo česen, da se zmehča. Primešamo fižol in papriko, nato pa še crème fraîche ali kislo smetano, zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 5 minut.

2

V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem na hitro popečemo kozice, da se enakomerno rožnato obarvajo. Fižolu primešamo natrgano baziliko in ga razdelimo v dva ogreta krožnika. Obložimo s kozicami in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!

4 h
Enostavno

Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami

Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo

2 h 45 min
Zahtevno

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem

Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti

6 h
Zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.