© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami

Fižol in kozice za slastno večerjo

Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami

Fižol in kozice za slastno večerjo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 150 g pečene paprike, vložene v olju
  • 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
  • 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
  • prgišče natrganih listov bazilike
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 150 g pečene paprike, vložene v olju
  • 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
  • 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
  • prgišče natrganih listov bazilike

Postopek

1

Česen drobno nasekljamo. Fižol oplaknemo in odcedimo. Papriko narežemo na koščke. V kozici segrejemo 2 žlici olja in na njem popražimo česen, da se zmehča. Primešamo fižol in papriko, nato pa še crème fraîche ali kislo smetano, zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 5 minut.

2

V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem na hitro popečemo kozice, da se enakomerno rožnato obarvajo. Fižolu primešamo natrgano baziliko in ga razdelimo v dva ogreta krožnika. Obložimo s kozicami in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.