Kaj boste skuhali danes?
Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami
Fižol in kozice za slastno večerjo
Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami
Fižol in kozice za slastno večerjo
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g pečene paprike, vložene v olju
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
- prgišče natrganih listov bazilike
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g pečene paprike, vložene v olju
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
- prgišče natrganih listov bazilike
Postopek
Česen drobno nasekljamo. Fižol oplaknemo in odcedimo. Papriko narežemo na koščke. V kozici segrejemo 2 žlici olja in na njem popražimo česen, da se zmehča. Primešamo fižol in papriko, nato pa še crème fraîche ali kislo smetano, zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 5 minut.
V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem na hitro popečemo kozice, da se enakomerno rožnato obarvajo. Fižolu primešamo natrgano baziliko in ga razdelimo v dva ogreta krožnika. Obložimo s kozicami in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Palamida na žaru s poletno solato
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!