
Kaj boste skuhali danes?
Krema iz sladkega krompirja in čokolade
Sladki kozarčki v katerih je sladek krompir ne prepoznaven.
Krema iz sladkega krompirja in čokolade
Sladki kozarčki v katerih je sladek krompir ne prepoznaven.

Če jim ne boste hoteli izdati, se bodo še dolgo vsi spraševali, iz česa ste pripravili tako okusno kremo!
Sestavine
- 600 g sladkega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica krompirjevega škroba
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- cimet in čokoladni ostružki za okras

To tradicijo smo poznali že davno pred Američani
Oktobrsko rezljanje buč morda le ni posledica amerikanizacije in kolesja kapitalizma, kot radi zagodrnjajo nekateri. Od kod izvira tradicija?

Je ta francoska enolončnica res boljša od golaža? Prepričajte se sami
Govedina po burgundsko, boeuf bourguignon, velja za eno najbolj prepoznavnih jedi francoske kulinarike, njeno pripravo pa jemljejo sila resno. Ste pripravljeni na izziv?

To so prepričljivo dobre jedi, ki jih otroci vedno pojedo do konca
Otroci so lahko pravi kulinarični izziv. Zbrali smo nasvete in pet preverjenih glavnih jedi, ki jih bodo brez prepričevanja in pogajanj z nasmehom pospravili s krožnikov.
Sestavine
- 600 g sladkega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica krompirjevega škroba
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- cimet in čokoladni ostružki za okras
Postopek
Gomolje sladkega krompirja operemo, olupimo, do mehkega skuhamo in odcedimo ter počakamo, da preostala tekočina izpari. Krompirju dodamo toplo mleko in naredimo gladek pire. Masa naj bo dokaj tekoča.
Pireju postopoma dodajamo krompirjev škrob, ki smo ga zmešali s kristalnim sladkorjem. Vse skupaj gladko zmešamo. Pripravljeno zmes damo v kozico in zavremo (nekajkrat naj vzkipi). Odstavimo, dodamo vaniljev sladkor in z metlico za sneg rahlo vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.
Kremo iz sladkega krompirja in čokolade napolnimo v primerne posodice ali kozarce in čez noč postavimo v hladilnik. Desert okrasimo s cimetom in čokoladnimi ostružki ter ponudimo.