
Krema iz sladkega krompirja in čokolade
Sladki kozarčki v katerih je sladek krompir ne prepoznaven.
Krema iz sladkega krompirja in čokolade
Sladki kozarčki v katerih je sladek krompir ne prepoznaven.

Če jim ne boste hoteli izdati, se bodo še dolgo vsi spraševali, iz česa ste pripravili tako okusno kremo!
Sestavine
- 600 g sladkega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica krompirjevega škroba
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- cimet in čokoladni ostružki za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 600 g sladkega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica krompirjevega škroba
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- cimet in čokoladni ostružki za okras
Postopek
Gomolje sladkega krompirja operemo, olupimo, do mehkega skuhamo in odcedimo ter počakamo, da preostala tekočina izpari. Krompirju dodamo toplo mleko in naredimo gladek pire. Masa naj bo dokaj tekoča.
Pireju postopoma dodajamo krompirjev škrob, ki smo ga zmešali s kristalnim sladkorjem. Vse skupaj gladko zmešamo. Pripravljeno zmes damo v kozico in zavremo (nekajkrat naj vzkipi). Odstavimo, dodamo vaniljev sladkor in z metlico za sneg rahlo vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.
Kremo iz sladkega krompirja in čokolade napolnimo v primerne posodice ali kozarce in čez noč postavimo v hladilnik. Desert okrasimo s cimetom in čokoladnimi ostružki ter ponudimo.