
Kaj boste skuhali danes?
Koprivni polžki s skuto in bučkami
Koprivni polžki s skuto in bučkami

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 4 bučke, razpolovljene in narezane na rezinice ali na tanke trakove
- 2 drobno sesekljana stroka česna
- 300 g koprivnih testenin polžkov
- šopek bazilike
- lupinica 1 limone
- 50 g sveže naribanega parmezana in še malo za posip
- 50 g popraženih pinjol
- 250 g albuminske skute (rikote)
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 4 bučke, razpolovljene in narezane na rezinice ali na tanke trakove
- 2 drobno sesekljana stroka česna
- 300 g koprivnih testenin polžkov
- šopek bazilike
- lupinica 1 limone
- 50 g sveže naribanega parmezana in še malo za posip
- 50 g popraženih pinjol
- 250 g albuminske skute (rikote)
- sol
- poper
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in ne njem popražimo šalotko in bučke, da se zmehčajo. Ko se obarvajo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti.
Koprivne polžke stresemo v velik lonec osoljenega kropa in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Odcedimo jih in malo vode od kuhanja prihranimo. Stresemo jih v ponev k bučkam, dodamo narezano baziliko, limonovo lupinico, parmezan in pinjole, solimo in popramo. Na vrh položimo albuminsko skuto in nežno pomešamo, da grudic skute ne zdrobimo preveč. Ponudimo in posujemo s še malo parmezana.