© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brokoli z masleno omako

Brokoli z masleno omako

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
brokoli z masleno omako

Sestavine

  • 900 g brokolija
  • 1 žlica masla
  • poper
  • 20 g parmezana
  • sveže nariban muškatni orešek

maslena omaka

  • sol
  • 4 majhne šalotke
  • 1 dl suhega belega vina
  • 25 g masla
  • sveže mlet črni poper
  • 1 žlica oljčnega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 900 g brokolija
  • 1 žlica masla
  • poper
  • 20 g parmezana
  • sveže nariban muškatni orešek

maslena omaka

  • sol
  • 4 majhne šalotke
  • 1 dl suhega belega vina
  • 25 g masla
  • sveže mlet črni poper
  • 1 žlica oljčnega olja

Postopek

1

Brokoli operemo, očistimo in kuhamo na pari 8 minut, nato ga na hitro preložimo v ledeno vodo in odcedimo.

2

Za masleno omako olupimo in na drobno nasekljamo šalotko. Na srednje močnem ognju jo na žlici olja na hitro popražimo, dodamo belo vino in povečamo ogenj. Kuhamo 2 do 3 minute, da količina tekočine povre za polovico, nato ogenj zmanjšamo in postopno dodajamo na manjše kocke narezano maslo, ki ga vmešamo z metlico. Pazimo, da ognja ne povečujemo, da ostane omaka homogena zmes. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Omako precedimo v manjšo posodo.

3

V večji ponvi segrejemo žlico masla in na njem pretresemo kuhan brokoli. Začinimo s soljo in poprom. Preden ga postrežemo, ga prelijemo z masleno omako ter posujemo s sveže naribanim parmezanom in muškatnim oreškom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.