
Juha iz rdečega zelja z jabolčnim čipsom
Juha iz rdečega zelja z jabolčnim čipsom

Sestavine
- 300 g rdečega zelja (lepi listi brez debelih reber)
- ½ čebule
- 1 žlica kuhanega masla
- 0,5 dl rdečega vina
- 1 žlička riža za rižoto
- 7,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 12 rezin jabolčnega čipsa

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g rdečega zelja (lepi listi brez debelih reber)
- ½ čebule
- 1 žlica kuhanega masla
- 0,5 dl rdečega vina
- 1 žlička riža za rižoto
- 7,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 12 rezin jabolčnega čipsa
Postopek
Liste rdečega zelja narežemo na ozke trakove. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V kozici segrejemo kuhano maslo, dodamo narezano čebulo in jo posteklenimo. Zalijemo z rdečim vinom, dodamo rdeče zelje in riž (za vezavo) ter prilijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom, kuhamo približno 15 minut, nato pa zmešamo s paličnim mešalnikom. Zeljno juho nalijemo v jušne krožnike ali skledice in ponudimo z jabolčnim čipsom.
Nasvet
Jabolčni čips lahko kupimo ali pa ga enostavno naredimo sami. Jabolka operemo, izrežemo peščišča in z rezalnim strojčkom narežemo na tanke rezine. Rešetko v pečici pokrijemo s papirjem za peko in nanj položimo jabolčne rezine. V pečici jih pri 50 °C sušimo približno 4 ure.