Kaj boste skuhali danes?
Juha iz rdečega zelja z jabolčnim čipsom
Juha iz rdečega zelja z jabolčnim čipsom
Sestavine
- 300 g rdečega zelja (lepi listi brez debelih reber)
- ½ čebule
- 1 žlica kuhanega masla
- 0,5 dl rdečega vina
- 1 žlička riža za rižoto
- 7,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 12 rezin jabolčnega čipsa
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 300 g rdečega zelja (lepi listi brez debelih reber)
- ½ čebule
- 1 žlica kuhanega masla
- 0,5 dl rdečega vina
- 1 žlička riža za rižoto
- 7,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 12 rezin jabolčnega čipsa
Postopek
Liste rdečega zelja narežemo na ozke trakove. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V kozici segrejemo kuhano maslo, dodamo narezano čebulo in jo posteklenimo. Zalijemo z rdečim vinom, dodamo rdeče zelje in riž (za vezavo) ter prilijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom, kuhamo približno 15 minut, nato pa zmešamo s paličnim mešalnikom. Zeljno juho nalijemo v jušne krožnike ali skledice in ponudimo z jabolčnim čipsom.
Nasvet
Jabolčni čips lahko kupimo ali pa ga enostavno naredimo sami. Jabolka operemo, izrežemo peščišča in z rezalnim strojčkom narežemo na tanke rezine. Rešetko v pečici pokrijemo s papirjem za peko in nanj položimo jabolčne rezine. V pečici jih pri 50 °C sušimo približno 4 ure.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Palamida na žaru s poletno solato
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!