© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Japonski dresnik s panceto

Japonski dresnik s panceto

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 žlici narezane pancete
  • 1 žlička masla
  • 2 pesti mladih poganjkov japonskega dresnika
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici narezane pancete
  • 1 žlička masla
  • 2 pesti mladih poganjkov japonskega dresnika
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper

Postopek

1

V ponvi pražimo panceto tako dolgo, da postane hrustljava, dodamo maslo in poganjke ter jih pražimo približno 2 minuti. Poganjki morajo ostati čvrsti, drugače postanejo zdrizasti in neokusni. Posujemo jih s soljo, poprom in nasekljanim drobnjakom ter postrežemo s kosom domačega kruha.

Nasvet

Okus po gozdu in reki lahko ublažimo tako, da na koncu v jed vmešamo še jajce.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.