Kaj boste skuhali danes?
Japonski dresnik s panceto
Japonski dresnik s panceto
Sestavine
- 2 žlici narezane pancete
- 1 žlička masla
- 2 pesti mladih poganjkov japonskega dresnika
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- sol
- poper
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 2 žlici narezane pancete
- 1 žlička masla
- 2 pesti mladih poganjkov japonskega dresnika
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- sol
- poper
Postopek
V ponvi pražimo panceto tako dolgo, da postane hrustljava, dodamo maslo in poganjke ter jih pražimo približno 2 minuti. Poganjki morajo ostati čvrsti, drugače postanejo zdrizasti in neokusni. Posujemo jih s soljo, poprom in nasekljanim drobnjakom ter postrežemo s kosom domačega kruha.
Nasvet
Okus po gozdu in reki lahko ublažimo tako, da na koncu v jed vmešamo še jajce.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladni liker
Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso
Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev