Kaj boste skuhali danes?
Jagnječji ragu z začinjenim rižem
Jagnječji ragu z začinjenim rižem
Sestavine
- 600 g jagnjetine s hrbta (meso brez kosti in skrbno očiščeno)
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl jagnječje omake
začinjen riž z rozinami
- 400 g riža basmati
- 2 žlici olja
- 1 drobno narezana čebula
- 2 drobno narezana stroka česna
- 2 žlički kurkume
- 1 žlička ingverja (olupljen in narezan na drobne kocke)
- po ščepec kardamoma in zmletih nageljnovih žbic
- pribl. ½ litra vode
- 100 g rozin
Ta recept ima milijon ogledov in dober razlog za to
Sočni limonovi browniji, polni svežine in okusa! Preprost recept za lahko sladico, ki osvoji z mehko teksturo in nežnim limonovim prelivom.
Tako pripravite popolno gos ali raco za martinovo kosilo
Za popolno martinovo kosilo ne potrebujete kuharskega mojstra. Z našimi preizkušenimi triki boste usvojili osnove, da bo gos ali raca mehka, sočna in zlato zapečena.
Vegansko maslo po preprostem receptu: rastlinska alternativa, ki navduši
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski. Z njim lahko tudi pečete in kuhate.
Sestavine
- 600 g jagnjetine s hrbta (meso brez kosti in skrbno očiščeno)
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl jagnječje omake
začinjen riž z rozinami
- 400 g riža basmati
- 2 žlici olja
- 1 drobno narezana čebula
- 2 drobno narezana stroka česna
- 2 žlički kurkume
- 1 žlička ingverja (olupljen in narezan na drobne kocke)
- po ščepec kardamoma in zmletih nageljnovih žbic
- pribl. ½ litra vode
- 100 g rozin
Postopek
Jagnjetino narežemo na 2 centimetra velike kocke ter rahlo solimo in popramo. Meso hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju. Dolijemo jagnječjo omako in počasi kuhljamo približno 5 minut. Po okusu začinimo in odstavimo.
Riž splaknemo pod hladno vodo in dobro odcedimo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo med mešanjem do mehkega popražimo. Dodamo česen, kurkumo in ingver; med enominutnim mešanjem močno segrejemo. Dodamo riž in mešamo, dokler ni riž lepo enakomerno namaščen. Nato dodamo kardamom, zmlete klinčke in vodo ter zmešamo. Pokrito kuhljamo na blagem ognju približno 20 minut; odstavimo in vmešamo rozine. Riž z vilicami zrahljamo in ga postrežemo k pripravljenemu jagnječjemu raguju.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodna pita z lešniki in karamelno omako
Lešnikovo krhko testo, sladke rdeče jagode in kremast nadev - moraš jo imeti rad.