© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagnječji ragu z začinjenim rižem

Jagnječji ragu z začinjenim rižem

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lammragout mit Gewürzreis

Sestavine

  • 600 g jagnjetine s hrbta (meso brez kosti in skrbno očiščeno)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2,5 dl jagnječje omake

začinjen riž z rozinami

  • 400 g riža basmati
  • 2 žlici olja
  • 1 drobno narezana čebula
  • 2 drobno narezana stroka česna
  • 2 žlički kurkume
  • 1 žlička ingverja (olupljen in narezan na drobne kocke)
  • po ščepec kardamoma in zmletih nageljnovih žbic
  • pribl. ½ litra vode
  • 100 g rozin
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Slastne miške v božični preobleki

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 600 g jagnjetine s hrbta (meso brez kosti in skrbno očiščeno)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2,5 dl jagnječje omake

začinjen riž z rozinami

  • 400 g riža basmati
  • 2 žlici olja
  • 1 drobno narezana čebula
  • 2 drobno narezana stroka česna
  • 2 žlički kurkume
  • 1 žlička ingverja (olupljen in narezan na drobne kocke)
  • po ščepec kardamoma in zmletih nageljnovih žbic
  • pribl. ½ litra vode
  • 100 g rozin

Postopek

1

Jagnjetino narežemo na 2 centimetra velike kocke ter rahlo solimo in popramo. Meso hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju. Dolijemo jagnječjo omako in počasi kuhljamo približno 5 minut. Po okusu začinimo in odstavimo.

2

Riž splaknemo pod hladno vodo in dobro odcedimo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo med mešanjem do mehkega popražimo. Dodamo česen, kurkumo in ingver; med enominutnim mešanjem močno segrejemo. Dodamo riž in mešamo, dokler ni riž lepo enakomerno namaščen. Nato dodamo kardamom, zmlete klinčke in vodo ter zmešamo. Pokrito kuhljamo na blagem ognju približno 20 minut; odstavimo in vmešamo rozine. Riž z vilicami zrahljamo in ga postrežemo k pripravljenemu jagnječjemu raguju.

Priljubljeni recepti

Kapučino kolač

Slasten kapučino kolač z orehovim testom

45 min
Enostavno

Brancin s pastinakovim pirejem

S to jedjo boste očarali svojo boljšo polovico.

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Torta Sacher

Dunajska klasika

2 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.