© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo

Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan

Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo

Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
apple and walnut cake with treacle icingin season

Sestavine

  • 300 g moke
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 140 g temnega sladkorja muskovado
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl repičnega ali sončničnega olja
  • 4 jajca
  • 3 neolupljena jabolka
  • 100 g orehov
  • maščoba za modla

krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 50 g temnega sladkorja muskovado
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 200 g sirnega namaza ali kremnega sira
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g moke
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 140 g temnega sladkorja muskovado
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl repičnega ali sončničnega olja
  • 4 jajca
  • 3 neolupljena jabolka
  • 100 g orehov
  • maščoba za modla

krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 50 g temnega sladkorja muskovado
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 200 g sirnega namaza ali kremnega sira

Postopek

1

Jabolka operemo in jih grobo naribamo, orehe pa grobo nasekljamo. Pečico segrejemo na 150 °C. Dva tortna modla premera 20 cm premažemo z maščobo in obložimo s papirjem za peko. V veliko skledo damo moko, cimet, sodo bikarbono in sestavine zmešamo z obema vrstama sladkorja, ki morata biti brez grudic. Dodamo olje, jajca in jabolka ter vse dobro premešamo. Vmešamo še orehe, nato pa testo razdelimo v oba modla in pečemo približno 45 minut; pecivo je pečeno, če je lesena palčka, ki jo zapičimo v biskvit, čista. Biskvit nekaj minut ohlajamo, nato ga odstranimo iz modla in popolnoma ohladimo.

2

Pripravimo še kremo tako, da vse sestavine stepemo in kremo nato ohladimo, da se zgosti, vendar je še vedno mazava. En biskvit premažemo s polovico kreme, ga pokrijemo z drugim biskvitom in premažemo s preostankom kreme.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.