© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo

Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan

Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo

Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
apple and walnut cake with treacle icingin season

Sestavine

  • 300 g moke
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 140 g temnega sladkorja muskovado
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl repičnega ali sončničnega olja
  • 4 jajca
  • 3 neolupljena jabolka
  • 100 g orehov
  • maščoba za modla

krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 50 g temnega sladkorja muskovado
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 200 g sirnega namaza ali kremnega sira

Sestavine

  • 300 g moke
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 140 g temnega sladkorja muskovado
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl repičnega ali sončničnega olja
  • 4 jajca
  • 3 neolupljena jabolka
  • 100 g orehov
  • maščoba za modla

krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 50 g temnega sladkorja muskovado
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 200 g sirnega namaza ali kremnega sira

Postopek

1

Jabolka operemo in jih grobo naribamo, orehe pa grobo nasekljamo. Pečico segrejemo na 150 °C. Dva tortna modla premera 20 cm premažemo z maščobo in obložimo s papirjem za peko. V veliko skledo damo moko, cimet, sodo bikarbono in sestavine zmešamo z obema vrstama sladkorja, ki morata biti brez grudic. Dodamo olje, jajca in jabolka ter vse dobro premešamo. Vmešamo še orehe, nato pa testo razdelimo v oba modla in pečemo približno 45 minut; pecivo je pečeno, če je lesena palčka, ki jo zapičimo v biskvit, čista. Biskvit nekaj minut ohlajamo, nato ga odstranimo iz modla in popolnoma ohladimo.

2

Pripravimo še kremo tako, da vse sestavine stepemo in kremo nato ohladimo, da se zgosti, vendar je še vedno mazava. En biskvit premažemo s polovico kreme, ga pokrijemo z drugim biskvitom in premažemo s preostankom kreme.

Priljubljeni recepti

Rulada iz čokoladnega biskvita s pasijonko in kokosom

Božično deblo malo drugače

50 min
Srednje zahtevno

Solata z grozdjem, roquefortom, radičem in karameliziranimi orehi

V tej solati se družijo kislo in sladko, hrustljavo in kremasto.

15 min
Enostavno

Kruhki bagel

Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.