Kaj boste skuhali danes?
Pirin narastek z ovsenimi kosmiči
Zajtrk, ki je lahko tudi sladica.
Pirin narastek z ovsenimi kosmiči
Zajtrk, ki je lahko tudi sladica.
Sestavine
- 100 g masla
- 125 g medu
- 3 rumenjaki
- 6 žlic mleka
- 2 žlici vinjaka ali ruma
- 80 g pirine moke
- 50 g ovsenih kosmičev
- 100 g mandarin (krhlji iz pločevinke)
- 100 g dateljnov (olupljenih, brez koščic, narezanih na koščke)
- 3 beljaki
- maslo za modelčke
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 100 g masla
- 125 g medu
- 3 rumenjaki
- 6 žlic mleka
- 2 žlici vinjaka ali ruma
- 80 g pirine moke
- 50 g ovsenih kosmičev
- 100 g mandarin (krhlji iz pločevinke)
- 100 g dateljnov (olupljenih, brez koščic, narezanih na koščke)
- 3 beljaki
- maslo za modelčke
Postopek
Modelčke namažemo z maslom in jih postavimo na hladno. V kotliček za stepanje damo maslo, med in rumenjake. Nad paro penasto stepemo, nato pa kotliček postavimo v ledeno mrzlo vodo in stepamo, dokler se masa ne ohladi. Vmešamo še mleko in vinjak ali rum.
Pirino moko pomešamo z ovsenimi kosmiči in v tej zmesi povaljamo mandarine in dateljne, nato pa vse skupaj dodamo k rumenjakovi masi in previdno zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg in ga prav tako previdno vmešamo v maso.
Maso za pirin narastek napolnimo v pripravljene modelčke. Zložimo jih v globok pekač, ki smo ga napolnili z vodo, in postavimo za približno 25 minut v pečico, ki smo jo segreli na 140 °C.