© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pirin narastek z ovsenimi kosmiči

Zajtrk, ki je lahko tudi sladica.

Pirin narastek z ovsenimi kosmiči

Zajtrk, ki je lahko tudi sladica.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Dinkel-Haferflockenauflauf

Sestavine

  • 100 g masla
  • 125 g medu
  • 3 rumenjaki
  • 6 žlic mleka
  • 2 žlici vinjaka ali ruma
  • 80 g pirine moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 100 g mandarin (krhlji iz pločevinke)
  • 100 g dateljnov (olupljenih, brez koščic, narezanih na koščke)
  • 3 beljaki
  • maslo za modelčke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g masla
  • 125 g medu
  • 3 rumenjaki
  • 6 žlic mleka
  • 2 žlici vinjaka ali ruma
  • 80 g pirine moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 100 g mandarin (krhlji iz pločevinke)
  • 100 g dateljnov (olupljenih, brez koščic, narezanih na koščke)
  • 3 beljaki
  • maslo za modelčke

Postopek

1

Modelčke namažemo z maslom in jih postavimo na hladno. V kotliček za stepanje damo maslo, med in rumenjake. Nad paro penasto stepemo, nato pa kotliček postavimo v ledeno mrzlo vodo in stepamo, dokler se masa ne ohladi. Vmešamo še mleko in vinjak ali rum.

2

Pirino moko pomešamo z ovsenimi kosmiči in v tej zmesi povaljamo mandarine in dateljne, nato pa vse skupaj dodamo k rumenjakovi masi in previdno zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg in ga prav tako previdno vmešamo v maso.

3

Maso za pirin narastek napolnimo v pripravljene modelčke. Zložimo jih v globok pekač, ki smo ga napolnili z vodo, in postavimo za približno 25 minut v pečico, ki smo jo segreli na 140 °C.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.