© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Istrska mineštra – bobiči

Mineštra s stročnicami in prekajenim mesom.

Istrska mineštra – bobiči

Mineštra s stročnicami in prekajenim mesom.

Čas priprave 50 min + namakanje fižola
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
istrska minestra - bobici_

Sestavine

  • 400 g zrn mlade koruze (bobičev)
  • 250 g rjavega fižola v zrnu
  • pršutova kost ali kos prekajenega mesa
  • 150 g slanine (pancete)
  • 5 strokov česna
  • 500 g krompirja
  • 150 g korenja
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g zrn mlade koruze (bobičev)
  • 250 g rjavega fižola v zrnu
  • pršutova kost ali kos prekajenega mesa
  • 150 g slanine (pancete)
  • 5 strokov česna
  • 500 g krompirja
  • 150 g korenja
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip

Postopek

1

Fižol prejšnji dan namočimo v vodi. Odcedimo ga in kuhamo skupaj z očiščeno in dobro oprano pršutovo kostjo. Slanino narežemo na kose in jo nato z olupljenimi stroki česna temeljito stolčemo ali sesekljamo v pesto, ki ga takoj dodamo fižolu.

2

Ko je fižol na pol kuhan, dodamo še mlado koruzo, nato krompir in korenje, narezano na kockice. Ko je vse kuhano, vzamemo iz lonca pršutovo kost in obrano meso vrnemo v juho. Po okusu vse še začinimo s soljo in poprom. Potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo istrsko mineštro.

Nasvet

Oljčno olje, pridelano iz zgodaj obranih plodov belice, z značilno zeleno aromo, intenzivno grenkobo in pikantnostjo, bo mineštro obogatilo v vonju in okusu. Še tako značilne arome po sveže pokošeni travi, oljki ali zeliščih ne bodo prekrile izvornih arom mineštre, temveč jo bodo nadgradile v gastronomski užitek.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.