Kaj boste skuhali danes?
Istrska mineštra – bobiči
Mineštra s stročnicami in prekajenim mesom.
Istrska mineštra – bobiči
Mineštra s stročnicami in prekajenim mesom.
Sestavine
- 400 g zrn mlade koruze (bobičev)
- 250 g rjavega fižola v zrnu
- pršutova kost ali kos prekajenega mesa
- 150 g slanine (pancete)
- 5 strokov česna
- 500 g krompirja
- 150 g korenja
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g zrn mlade koruze (bobičev)
- 250 g rjavega fižola v zrnu
- pršutova kost ali kos prekajenega mesa
- 150 g slanine (pancete)
- 5 strokov česna
- 500 g krompirja
- 150 g korenja
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Postopek
Fižol prejšnji dan namočimo v vodi. Odcedimo ga in kuhamo skupaj z očiščeno in dobro oprano pršutovo kostjo. Slanino narežemo na kose in jo nato z olupljenimi stroki česna temeljito stolčemo ali sesekljamo v pesto, ki ga takoj dodamo fižolu.
Ko je fižol na pol kuhan, dodamo še mlado koruzo, nato krompir in korenje, narezano na kockice. Ko je vse kuhano, vzamemo iz lonca pršutovo kost in obrano meso vrnemo v juho. Po okusu vse še začinimo s soljo in poprom. Potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo istrsko mineštro.
Nasvet
Oljčno olje, pridelano iz zgodaj obranih plodov belice, z značilno zeleno aromo, intenzivno grenkobo in pikantnostjo, bo mineštro obogatilo v vonju in okusu. Še tako značilne arome po sveže pokošeni travi, oljki ali zeliščih ne bodo prekrile izvornih arom mineštre, temveč jo bodo nadgradile v gastronomski užitek.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brancin s pastinakovim pirejem
S to jedjo boste očarali svojo boljšo polovico.