© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo

Kosilo, ko se zbere vsa družina.

Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo

Kosilo, ko se zbere vsa družina.

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Hrustljavo-pečeni-piščanec-z-zelenjavo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
  • 3 sladki feferoni
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • 5 majhnih šalotk
  • 1 sesekljan strok česna
  • ¼ pora
  • sol
  • poper
  • 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
  • olje po želji
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
  • 3 sladki feferoni
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • 5 majhnih šalotk
  • 1 sesekljan strok česna
  • ¼ pora
  • sol
  • poper
  • 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
  • olje po želji

Postopek

1

Piščanca očistimo, nasolimo in popramo. Damo ga na pekač, pokapljamo z oljem in pečemo na 180 °C pol ure. Medtem paprike razpolovimo, očistimo semen in narežemo na kose. Por očistimo in narežemo na kolobarje.  Ko je na piščanec tričetrt pečen, v pekač dodamo zelišča in posoljeno narezano zelenjavo ter pečemo nadaljnje pol ure, da so vse sestavine hrustljavo spečene.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.