 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo
Kosilo, ko se zbere vsa družina.
Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo
Kosilo, ko se zbere vsa družina.
 
    Sestavine
- 1 piščanec
- 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
- 3 sladki feferoni
- 10 paradižnikov češnjevcev
- 5 majhnih šalotk
- 1 sesekljan strok česna
- ¼ pora
- sol
- poper
- 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
- olje po želji
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 1 piščanec
- 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
- 3 sladki feferoni
- 10 paradižnikov češnjevcev
- 5 majhnih šalotk
- 1 sesekljan strok česna
- ¼ pora
- sol
- poper
- 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
- olje po želji
Postopek
Piščanca očistimo, nasolimo in popramo. Damo ga na pekač, pokapljamo z oljem in pečemo na 180 °C pol ure. Medtem paprike razpolovimo, očistimo semen in narežemo na kose. Por očistimo in narežemo na kolobarje. Ko je na piščanec tričetrt pečen, v pekač dodamo zelišča in posoljeno narezano zelenjavo ter pečemo nadaljnje pol ure, da so vse sestavine hrustljavo spečene.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        