© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hrustljav pastinak

Hrustljav pastinak

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 kg pastinaka
  • 1 dl repičnega ali sončničnega olja
  • 5 žlic polente
  • 2 žlički morske soli
  • 1 žlička mletega črnega popra
  • 2 žlički mlete paprike

Sestavine

  • 2 kg pastinaka
  • 1 dl repičnega ali sončničnega olja
  • 5 žlic polente
  • 2 žlički morske soli
  • 1 žlička mletega črnega popra
  • 2 žlički mlete paprike

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Pastinak olupimo, obrežemo, po dolgem razrežemo na polovice ali četrtine in v vreli vodi blanširamo 4 do 5 minut, da se malo zmehča. Nato ga odcedimo, pustimo, da izhlapi para, in preložimo v veliko skledo. Pobrizgamo ga z oljem in pomešamo, da je enakomerno naoljen.

2

Zmešamo polento, sol, poper in mleto papriko ter z mešanico posujemo pastinak. Dobro ga pomešamo, nato ga razporedimo na velik plitev pekač (ali na dva manjša), tako da je med kosi precej prostora. Pastinak pečemo 15 minut, nato ga obrnemo in pečemo še 20 do 25 minut, da se zlato rjavo obarva in zahrusta.

Priljubljeni recepti

Pečeno sadje z začimbami in medeno omako

Sočno poznopoletno sadje s slastno omako

55 min
Enostavno

Grški namaz

Odličen grški namaz je pripravljen iz grškega jogurta, sira feta, čebule, kumare in oliv. Prileže se z domačimi kruhki bagel in domačim kruhom.

10 min
Enostavno

Testenine alfredo

Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.

10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.