© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hruška s snežno kapo

Hruška s snežno kapo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hruška_s_snežno_kapo

Sestavine

  • 2 hruški (ne preveč zreli)
  • malo vode za dušenje
  • 2 žlici sladkorja
  • sok polovice limone
  • cimetova skorjica
  • 2 klinčka
  • 2 beljaka
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 2 hruški (ne preveč zreli)
  • malo vode za dušenje
  • 2 žlici sladkorja
  • sok polovice limone
  • cimetova skorjica
  • 2 klinčka
  • 2 beljaka

Postopek

1

Hruški operemo, razpolovimo in s kroglastim nožem odstranimo peščišča. V kozici zavremo vodo, ki smo ji dodali cimetovo skorjico, oba klinčka, žlico sladkorja in kanček limoninega soka. Hruške damo v vrelo vodo, nato kozico odstavimo in pustimo hruške v pokriti posodi približno deset minut. Hruške naj se v prevretku ohladijo. Pečico segrejemo na 180 °C.

2

Oba beljaka stepemo s preostalim sladkorjem in limoninim sokom v čvrst sneg. Napolnimo ga v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Ohlajene hruškove polovice poberemo iz prevretka. Dobro jih odcedimo, zložimo na pekač, nanje nabrizgamo snežne obloge, nato pa v pekaču hitro popečemo, da snežne kape rahlo porjavijo.

Nasvet

Čas kuhanja hrušk prilagodimo velikosti in čvrstosti sadežev. Hruškov prevretek lahko koristno uporabimo ob kakšni drugi priložnosti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.