
Kaj boste skuhali danes?
Hruška s snežno kapo
Hruška s snežno kapo

Sestavine
- 2 hruški (ne preveč zreli)
- malo vode za dušenje
- 2 žlici sladkorja
- sok polovice limone
- cimetova skorjica
- 2 klinčka
- 2 beljaka

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 hruški (ne preveč zreli)
- malo vode za dušenje
- 2 žlici sladkorja
- sok polovice limone
- cimetova skorjica
- 2 klinčka
- 2 beljaka
Postopek
Hruški operemo, razpolovimo in s kroglastim nožem odstranimo peščišča. V kozici zavremo vodo, ki smo ji dodali cimetovo skorjico, oba klinčka, žlico sladkorja in kanček limoninega soka. Hruške damo v vrelo vodo, nato kozico odstavimo in pustimo hruške v pokriti posodi približno deset minut. Hruške naj se v prevretku ohladijo. Pečico segrejemo na 180 °C.
Oba beljaka stepemo s preostalim sladkorjem in limoninim sokom v čvrst sneg. Napolnimo ga v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Ohlajene hruškove polovice poberemo iz prevretka. Dobro jih odcedimo, zložimo na pekač, nanje nabrizgamo snežne obloge, nato pa v pekaču hitro popečemo, da snežne kape rahlo porjavijo.
Nasvet
Čas kuhanja hrušk prilagodimo velikosti in čvrstosti sadežev. Hruškov prevretek lahko koristno uporabimo ob kakšni drugi priložnosti.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!