
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka
Postopek
Pečico segrejemo na 160 ˚C. Hruškam odstranimo peščišče in jih grobo narežemo. Damo jih v kozico z limonovim sokom in sladkorjem. Vse skupaj zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo 10 minut. Nato kozico odkrijemo in kuhamo še 8 do 10 minut, da se sokovi malo zgostijo. Hruške razdelimo v 4 modelčke za narastek. V vsakega po želji dodamo še žličko žganja.
Pripravimo še oblogo tako, da sladkor in kakav presejemo v skledo in jima dodamo še mandlje. Beljaka stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v suhe sestavine. Oblogo razporedimo po hruškah v modelčkih in jih stresemo, da se sestavine poravnajo. Pečemo 20 do 25 minut. Obloga mora biti utrjena, ko se je dotaknemo. Postrežemo toplo ali hladno.