© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mala hruškova sladica s hrustljavo oblogo

Slastna, prikupna in bogata

Mala hruškova sladica s hrustljavo oblogo

Slastna, prikupna in bogata

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Low fat recipes for BBC Good FoodChocolate pear crispP46-52

Sestavine

  • 3 zrele hruške
  • sok ½ limone
  • 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
  • 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
  • modelčki za narastke

obloga

  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 25 g mletih mandljev
  • 2 beljaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 zrele hruške
  • sok ½ limone
  • 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
  • 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
  • modelčki za narastke

obloga

  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 25 g mletih mandljev
  • 2 beljaka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 ˚C. Hruškam odstranimo peščišče in jih grobo narežemo. Damo jih v kozico z limonovim sokom in sladkorjem. Vse skupaj zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo 10 minut. Nato kozico odkrijemo in kuhamo še 8 do 10 minut, da se sokovi malo zgostijo. Hruške razdelimo v 4 modelčke za narastek. V vsakega po želji dodamo še žličko žganja.

2

Pripravimo še oblogo tako, da sladkor in kakav presejemo v skledo in jima dodamo še mandlje. Beljaka stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v suhe sestavine. Oblogo razporedimo po hruškah v modelčkih in jih stresemo, da se sestavine poravnajo. Pečemo 20 do 25 minut. Obloga mora biti utrjena, ko se je dotaknemo. Postrežemo toplo ali hladno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.