Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 3 zrele hruške
- sok ½ limone
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- 4 žličke hruškovega likerja ali konjaka (po želji)
- modelčki za narastke
obloga
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 25 g mletih mandljev
- 2 beljaka
Postopek
Pečico segrejemo na 160 ˚C. Hruškam odstranimo peščišče in jih grobo narežemo. Damo jih v kozico z limonovim sokom in sladkorjem. Vse skupaj zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo 10 minut. Nato kozico odkrijemo in kuhamo še 8 do 10 minut, da se sokovi malo zgostijo. Hruške razdelimo v 4 modelčke za narastek. V vsakega po želji dodamo še žličko žganja.
Pripravimo še oblogo tako, da sladkor in kakav presejemo v skledo in jima dodamo še mandlje. Beljaka stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v suhe sestavine. Oblogo razporedimo po hruškah v modelčkih in jih stresemo, da se sestavine poravnajo. Pečemo 20 do 25 minut. Obloga mora biti utrjena, ko se je dotaknemo. Postrežemo toplo ali hladno.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ramstek s pestom iz lešnikov, vodne kreše in čilija
Ta ramstek bo odlična izbira za vašega najljubšega mesojedca
Sardelne kroglice
Buča po dofineško
Štajerska piščančja ponev
Zakaj bi moral biti piščanec suh in pust, če je lahko poln okusov, da se v vaših ustih kar topi?