
Harški kruh s kumino
Znamenitost iz Nemčije
Harški kruh s kumino
Znamenitost iz Nemčije

Sestavine
kislo testo
- 100 g ržene moke (tip 1100)
- 50 g polnozrnate pšenične moke
- 150 g vode
- 1 zavitek aktivnih droži (12 g)
predpripravljeno testo (z avtolizo)
- 190 g črne pšenične moke (tip 1100)
- 130 g vode
glavno testo
- kislo testo
- predpripravljeno testo
- 80 g ržene moke (tip 1100)
- 30 g vode
- 5 g svežega kvasa
- 5 g soli
- 12 g kumine
- 100 g sira harzer roller (ali drugega sira močnejšega okusa, na primer grojerja)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
kislo testo
- 100 g ržene moke (tip 1100)
- 50 g polnozrnate pšenične moke
- 150 g vode
- 1 zavitek aktivnih droži (12 g)
predpripravljeno testo (z avtolizo)
- 190 g črne pšenične moke (tip 1100)
- 130 g vode
glavno testo
- kislo testo
- predpripravljeno testo
- 80 g ržene moke (tip 1100)
- 30 g vode
- 5 g svežega kvasa
- 5 g soli
- 12 g kumine
- 100 g sira harzer roller (ali drugega sira močnejšega okusa, na primer grojerja)
Postopek
Pripravimo kislo testo. Aktivne droži raztopimo v vodi, dodamo obe moki, premešamo in pustimo 24 ur počivati na sobni temperaturi.
Sestavine za predpripravljeno testo ročno pregnetemo in pustimo počivati 20 minut.
Pripravimo glavno testo: vse sestavine razen sira in kumine 5 minut počasi mesimo, da dobimo srednje čvrsto testo. Dodamo sir, narezan na velike kocke, in kumino ter na hitro pregnetemo.
Testo naj vzhaja 90 minut. Nato oblikujemo hlebec in ga pustimo počivati še 45 minut.
Pečico segrejemo na 250 °C, nato vanjo postavimo hlebec in ognjevarno posodo z 0,5 litra vode. Nato temperaturo znižamo na 210 °C in kruh pečemo približno 45 minut.