© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Govedina z jajčevci in sirom manouri

Govedina z jajčevci in sirom manouri

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
govedina z jajcevci in sirom manouri

Sestavine

  • 300 g sira manouri
  • 1 kg govejega plečeta, narezanega na koščke
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 2 skodelici (4 dl) paradižnikovega soka
  • 2 žlici petimezija (sirupa iz grozdnega mošta) ali balzamičnega sirupa
  • 1 žlica sladkorja
  • muškatni orešek
  • mleta pekoča paprika
  • 3 jajčevci
  • ¼ skodelice paradižnikovega soka
  • sol
  • 1 dl oljčnega olja
  • šopek peteršilja

Sestavine

  • 300 g sira manouri
  • 1 kg govejega plečeta, narezanega na koščke
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 2 skodelici (4 dl) paradižnikovega soka
  • 2 žlici petimezija (sirupa iz grozdnega mošta) ali balzamičnega sirupa
  • 1 žlica sladkorja
  • muškatni orešek
  • mleta pekoča paprika
  • 3 jajčevci
  • ¼ skodelice paradižnikovega soka
  • sol
  • 1 dl oljčnega olja
  • šopek peteršilja

Postopek

1

Meso prepražimo na maslu, dodamo sesekljano čebulo in strt česen ter še malo prepražimo. Prilijemo paradižnikov sok in sirup petimezi ter dodamo sladkor, muškatni orešek in mleto pekočo papriko. Solimo, po potrebi prilijemo še malo vode in kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut.

2

Jajčevce narežemo na srednje debele rezine in popečemo na oljčnem olju. Pečene rezine polagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo.

3

Jed sestavimo tako, da v okrogel pekač najprej razporedimo meso z omako, prekrijemo z rezinami jajčevcev, po rezinah pa razporedimo rezine sira manouri. Dodamo še nekaj žlic paradižnikove omake in nasekljan peteršilj. Jed pečemo 25 minut v pečici, segreti na 180 °C, in ponudimo toplo.

Priljubljeni recepti

Kolaček v lončku

Kolaček bomo tokrat pripravili kar v mikrovalovni pečici

7 min
Enostavno

Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom

Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!

35 min
Enostavno

Korenčkova juha s koriandrom

Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …

40 min
Enostavno

Brancin z janeževim žganjem in koromačevo majonezo

Aroma koromača in janeževega žganja se čudovito ujameta z na žaru pečenim brancinom.

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.