
Kaj boste skuhali danes?
Govedina z jajčevci in sirom manouri
Govedina z jajčevci in sirom manouri

Sestavine
- 300 g sira manouri
- 1 kg govejega plečeta, narezanega na koščke
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici masla
- 2 skodelici (4 dl) paradižnikovega soka
- 2 žlici petimezija (sirupa iz grozdnega mošta) ali balzamičnega sirupa
- 1 žlica sladkorja
- muškatni orešek
- mleta pekoča paprika
- 3 jajčevci
- ¼ skodelice paradižnikovega soka
- sol
- 1 dl oljčnega olja
- šopek peteršilja

Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico
Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.
Sestavine
- 300 g sira manouri
- 1 kg govejega plečeta, narezanega na koščke
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici masla
- 2 skodelici (4 dl) paradižnikovega soka
- 2 žlici petimezija (sirupa iz grozdnega mošta) ali balzamičnega sirupa
- 1 žlica sladkorja
- muškatni orešek
- mleta pekoča paprika
- 3 jajčevci
- ¼ skodelice paradižnikovega soka
- sol
- 1 dl oljčnega olja
- šopek peteršilja
Postopek
Meso prepražimo na maslu, dodamo sesekljano čebulo in strt česen ter še malo prepražimo. Prilijemo paradižnikov sok in sirup petimezi ter dodamo sladkor, muškatni orešek in mleto pekočo papriko. Solimo, po potrebi prilijemo še malo vode in kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut.
Jajčevce narežemo na srednje debele rezine in popečemo na oljčnem olju. Pečene rezine polagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo.
Jed sestavimo tako, da v okrogel pekač najprej razporedimo meso z omako, prekrijemo z rezinami jajčevcev, po rezinah pa razporedimo rezine sira manouri. Dodamo še nekaj žlic paradižnikove omake in nasekljan peteršilj. Jed pečemo 25 minut v pečici, segreti na 180 °C, in ponudimo toplo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom
Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!
Brancin z janeževim žganjem in koromačevo majonezo
Aroma koromača in janeževega žganja se čudovito ujameta z na žaru pečenim brancinom.