Kaj boste skuhali danes?
Govedina z jajčevci in sirom manouri
Govedina z jajčevci in sirom manouri
Sestavine
- 300 g sira manouri
- 1 kg govejega plečeta, narezanega na koščke
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici masla
- 2 skodelici (4 dl) paradižnikovega soka
- 2 žlici petimezija (sirupa iz grozdnega mošta) ali balzamičnega sirupa
- 1 žlica sladkorja
- muškatni orešek
- mleta pekoča paprika
- 3 jajčevci
- ¼ skodelice paradižnikovega soka
- sol
- 1 dl oljčnega olja
- šopek peteršilja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 300 g sira manouri
- 1 kg govejega plečeta, narezanega na koščke
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici masla
- 2 skodelici (4 dl) paradižnikovega soka
- 2 žlici petimezija (sirupa iz grozdnega mošta) ali balzamičnega sirupa
- 1 žlica sladkorja
- muškatni orešek
- mleta pekoča paprika
- 3 jajčevci
- ¼ skodelice paradižnikovega soka
- sol
- 1 dl oljčnega olja
- šopek peteršilja
Postopek
Meso prepražimo na maslu, dodamo sesekljano čebulo in strt česen ter še malo prepražimo. Prilijemo paradižnikov sok in sirup petimezi ter dodamo sladkor, muškatni orešek in mleto pekočo papriko. Solimo, po potrebi prilijemo še malo vode in kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut.
Jajčevce narežemo na srednje debele rezine in popečemo na oljčnem olju. Pečene rezine polagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo.
Jed sestavimo tako, da v okrogel pekač najprej razporedimo meso z omako, prekrijemo z rezinami jajčevcev, po rezinah pa razporedimo rezine sira manouri. Dodamo še nekaj žlic paradižnikove omake in nasekljan peteršilj. Jed pečemo 25 minut v pečici, segreti na 180 °C, in ponudimo toplo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere