© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vaniljev sladoled s toplim jagodičjem

Vaniljev sladoled s toplim jagodičjem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vaniljev sladoled s toplim jagodicjem

Sestavine

  • angleška krema

omaka iz jagodičja

  • 1 žlica masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g malin
  • 200 g borovnic
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • angleška krema

omaka iz jagodičja

  • 1 žlica masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g malin
  • 200 g borovnic

Postopek

1

Angleško kremo pripravimo po receptu, le da na koncu precejene kreme ne pokrijemo s prosojno folijo, temveč kremo na hitro ohladimo. To storimo tako, da skledo, v katero precedimo kremo, položimo v večjo posodo, ki naj bo do tretjine napolnjena z mrzlo vodo in ledenimi kockami. Kremo občasno premešamo, da se ne naredi kožica. Ko se krema ohladi, jo zlijemo v strojček za pripravo sladoleda in ga vključimo, da masa zamrzne in doseže želeno gostoto.

2

Pripravimo jagodičje. V ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor in vaniljino aromo ter segrevamo, da se sladkor stopi. Vmešamo maline in borovnice, dobro pretresemo in kuhamo 2 do 3 minute, da se sadje začne mehčati. Toplo jagodičevje prelijemo po sladoledu in postrežemo.

Nasvet

Če nimamo strojčka za sladoled, skledo z ohlajeno kremo postavimo v zamrzovalnik za 1 do 2 uri oziroma tako dolgo, da masa zamrzne približno 3 cm od roba sklede. Skledo nato vzamemo iz zamrzovalnika in maso dobro premešamo, da razbijemo ledene kristale. Postavimo jo nazaj v zamrzovalnik in čez eno uro spet dobro premešamo. Maso nato preložimo v posodo, v kateri bomo hranili sladoled, posodo pokrijemo in shranimo v zamrzovalniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.