© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Vaniljev sladoled s toplim jagodičjem

Vaniljev sladoled s toplim jagodičjem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vaniljev sladoled s toplim jagodicjem

Sestavine

  • angleška krema

omaka iz jagodičja

  • 1 žlica masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g malin
  • 200 g borovnic

Sestavine

  • angleška krema

omaka iz jagodičja

  • 1 žlica masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g malin
  • 200 g borovnic

Postopek

1

Angleško kremo pripravimo po receptu, le da na koncu precejene kreme ne pokrijemo s prosojno folijo, temveč kremo na hitro ohladimo. To storimo tako, da skledo, v katero precedimo kremo, položimo v večjo posodo, ki naj bo do tretjine napolnjena z mrzlo vodo in ledenimi kockami. Kremo občasno premešamo, da se ne naredi kožica. Ko se krema ohladi, jo zlijemo v strojček za pripravo sladoleda in ga vključimo, da masa zamrzne in doseže želeno gostoto.

2

Pripravimo jagodičje. V ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor in vaniljino aromo ter segrevamo, da se sladkor stopi. Vmešamo maline in borovnice, dobro pretresemo in kuhamo 2 do 3 minute, da se sadje začne mehčati. Toplo jagodičevje prelijemo po sladoledu in postrežemo.

Nasvet

Če nimamo strojčka za sladoled, skledo z ohlajeno kremo postavimo v zamrzovalnik za 1 do 2 uri oziroma tako dolgo, da masa zamrzne približno 3 cm od roba sklede. Skledo nato vzamemo iz zamrzovalnika in maso dobro premešamo, da razbijemo ledene kristale. Postavimo jo nazaj v zamrzovalnik in čez eno uro spet dobro premešamo. Maso nato preložimo v posodo, v kateri bomo hranili sladoled, posodo pokrijemo in shranimo v zamrzovalniku.

Priljubljeni recepti

Rulada iz čokoladnega biskvita s pasijonko in kokosom

Božično deblo malo drugače

50 min
Srednje zahtevno

Solata z grozdjem, roquefortom, radičem in karameliziranimi orehi

V tej solati se družijo kislo in sladko, hrustljavo in kremasto.

15 min
Enostavno

Kruhki bagel

Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.