
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- angleška krema
omaka iz jagodičja
- 1 žlica masla
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 200 g malin
- 200 g borovnic

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Odlična jed s krompirjem in sirom, ki jo lahko poskusite čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- angleška krema
omaka iz jagodičja
- 1 žlica masla
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 200 g malin
- 200 g borovnic
Postopek
Angleško kremo pripravimo po receptu, le da na koncu precejene kreme ne pokrijemo s prosojno folijo, temveč kremo na hitro ohladimo. To storimo tako, da skledo, v katero precedimo kremo, položimo v večjo posodo, ki naj bo do tretjine napolnjena z mrzlo vodo in ledenimi kockami. Kremo občasno premešamo, da se ne naredi kožica. Ko se krema ohladi, jo zlijemo v strojček za pripravo sladoleda in ga vključimo, da masa zamrzne in doseže želeno gostoto.
Pripravimo jagodičje. V ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor in vaniljino aromo ter segrevamo, da se sladkor stopi. Vmešamo maline in borovnice, dobro pretresemo in kuhamo 2 do 3 minute, da se sadje začne mehčati. Toplo jagodičevje prelijemo po sladoledu in postrežemo.
Nasvet
Če nimamo strojčka za sladoled, skledo z ohlajeno kremo postavimo v zamrzovalnik za 1 do 2 uri oziroma tako dolgo, da masa zamrzne približno 3 cm od roba sklede. Skledo nato vzamemo iz zamrzovalnika in maso dobro premešamo, da razbijemo ledene kristale. Postavimo jo nazaj v zamrzovalnik in čez eno uro spet dobro premešamo. Maso nato preložimo v posodo, v kateri bomo hranili sladoled, posodo pokrijemo in shranimo v zamrzovalniku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rulada iz čokoladnega biskvita s pasijonko in kokosom
Božično deblo malo drugače
Solata z grozdjem, roquefortom, radičem in karameliziranimi orehi
V tej solati se družijo kislo in sladko, hrustljavo in kremasto.
Kruhki bagel
Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.