
Sestavine
- 2 pločevinki belega fižola po 400 g
- 2 žlički mletega cimeta
- 100 g ovsenih kosmičev
- 4 velika jajca
- 2 žlici repičnega olja
- 4 žlice javorovega sirupa ali medu
- 2 žlički vaniljeve arome
- lupina 1 velike bio pomaranče
- 170 g korenja
- 100 g rozin
- 80 g orehovih jedrc (navadnih ali ameriških orehov)
- 2 žlički pecilnega praška

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 pločevinki belega fižola po 400 g
- 2 žlički mletega cimeta
- 100 g ovsenih kosmičev
- 4 velika jajca
- 2 žlici repičnega olja
- 4 žlice javorovega sirupa ali medu
- 2 žlički vaniljeve arome
- lupina 1 velike bio pomaranče
- 170 g korenja
- 100 g rozin
- 80 g orehovih jedrc (navadnih ali ameriških orehov)
- 2 žlički pecilnega praška
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C in v pekač za 12 mafinov vstavimo papirnate modelčke. Fižol iz pločevinke odcedimo in oplaknemo. Stresemo ga v skledo in dodamo cimet, ovsene kosmiče, jajca, olje, javorov sirup ali med, vaniljevo aromo in nastrgano pomarančno lupino. S paličnim mešalnikom vse skupaj zmeljemo v gladko kremo, kar še zlasti velja za fižol in kosmiče.
Prihranimo 12 orehovih jedrc, preostala grobo sesekljamo. Korenje grobo nastrgamo. V fižolovo zmes dodamo korenje, rozine, sesekljane orehe in pecilni prašek ter dobro premešamo. Z žlico nadevamo testo v modelčke – lahko uporabimo veliko zajemalko za sladoled, da bodo mafini enako veliki.
Na vrh vsakega mafina položimo prihranjeno orehovo jedrce. Mafine pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da postanejo čvrsti in po vrhu svetlo rjavi. Ohladijo naj se na kuhinjski mrežici. V hladilniku jih lahko hranimo nekaj dni, v zamrzovalniku pa 6 tednov; odtajamo jih pri sobni temperaturi.