© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Fižolovi mafini s korenčkom in orehi

Fižolovi mafini s korenčkom in orehi

Čas priprave 20 min + priprava
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 mafinov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fižolovi mafini s korenčkom in orehi

Sestavine

  • 2 pločevinki belega fižola po 400 g
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 4 velika jajca
  • 2 žlici repičnega olja
  • 4 žlice javorovega sirupa ali medu
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • lupina 1 velike bio pomaranče
  • 170 g korenja
  • 100 g rozin
  • 80 g orehovih jedrc (navadnih ali ameriških orehov)
  • 2 žlički pecilnega praška

Sestavine

  • 2 pločevinki belega fižola po 400 g
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 4 velika jajca
  • 2 žlici repičnega olja
  • 4 žlice javorovega sirupa ali medu
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • lupina 1 velike bio pomaranče
  • 170 g korenja
  • 100 g rozin
  • 80 g orehovih jedrc (navadnih ali ameriških orehov)
  • 2 žlički pecilnega praška

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C in v pekač za 12 mafinov vstavimo papirnate modelčke. Fižol iz pločevinke odcedimo in oplaknemo. Stresemo ga v skledo in dodamo cimet, ovsene kosmiče, jajca, olje, javorov sirup ali med, vaniljevo aromo in nastrgano pomarančno lupino. S paličnim mešalnikom vse skupaj zmeljemo v gladko kremo, kar še zlasti velja za fižol in kosmiče.

2

Prihranimo 12 orehovih jedrc, preostala grobo sesekljamo. Korenje grobo nastrgamo. V fižolovo zmes dodamo korenje, rozine, sesekljane orehe in pecilni prašek ter dobro premešamo. Z žlico nadevamo testo v modelčke – lahko uporabimo veliko zajemalko za sladoled, da bodo mafini enako veliki.

3

Na vrh vsakega mafina položimo prihranjeno orehovo jedrce. Mafine pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da postanejo čvrsti in po vrhu svetlo rjavi. Ohladijo naj se na kuhinjski mrežici. V hladilniku jih lahko hranimo nekaj dni, v zamrzovalniku pa 6 tednov; odtajamo jih pri sobni temperaturi.

Priljubljeni recepti

Rulada iz čokoladnega biskvita s pasijonko in kokosom

Božično deblo malo drugače

50 min
Srednje zahtevno

Solata z grozdjem, roquefortom, radičem in karameliziranimi orehi

V tej solati se družijo kislo in sladko, hrustljavo in kremasto.

15 min
Enostavno

Kruhki bagel

Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.