Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2 pločevinki belega fižola po 400 g
- 2 žlički mletega cimeta
- 100 g ovsenih kosmičev
- 4 velika jajca
- 2 žlici repičnega olja
- 4 žlice javorovega sirupa ali medu
- 2 žlički vaniljeve arome
- lupina 1 velike bio pomaranče
- 170 g korenja
- 100 g rozin
- 80 g orehovih jedrc (navadnih ali ameriških orehov)
- 2 žlički pecilnega praška
Pica, ki je obnorela svet: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Hitra večerja na žlico, ki ne obteži želodca
Barvita paradižnikova juha s testeninami in čičerko je vse, kar si želimo ob zaključku napornega dne.
Piškoti, ki so tako slastni, da bodo izginili v hipu
Piškoti z belo čokolado in brusnicami so med najbolj priljubljenimi recepti za praznične slaščice. Preverite, kaj lahko naredite, da jih ne bo prehitro zmanjkalo.
Sestavine
- 2 pločevinki belega fižola po 400 g
- 2 žlički mletega cimeta
- 100 g ovsenih kosmičev
- 4 velika jajca
- 2 žlici repičnega olja
- 4 žlice javorovega sirupa ali medu
- 2 žlički vaniljeve arome
- lupina 1 velike bio pomaranče
- 170 g korenja
- 100 g rozin
- 80 g orehovih jedrc (navadnih ali ameriških orehov)
- 2 žlički pecilnega praška
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C in v pekač za 12 mafinov vstavimo papirnate modelčke. Fižol iz pločevinke odcedimo in oplaknemo. Stresemo ga v skledo in dodamo cimet, ovsene kosmiče, jajca, olje, javorov sirup ali med, vaniljevo aromo in nastrgano pomarančno lupino. S paličnim mešalnikom vse skupaj zmeljemo v gladko kremo, kar še zlasti velja za fižol in kosmiče.
Prihranimo 12 orehovih jedrc, preostala grobo sesekljamo. Korenje grobo nastrgamo. V fižolovo zmes dodamo korenje, rozine, sesekljane orehe in pecilni prašek ter dobro premešamo. Z žlico nadevamo testo v modelčke – lahko uporabimo veliko zajemalko za sladoled, da bodo mafini enako veliki.
Na vrh vsakega mafina položimo prihranjeno orehovo jedrce. Mafine pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da postanejo čvrsti in po vrhu svetlo rjavi. Ohladijo naj se na kuhinjski mrežici. V hladilniku jih lahko hranimo nekaj dni, v zamrzovalniku pa 6 tednov; odtajamo jih pri sobni temperaturi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.
Jagodna beljakova rulada
Beljakov nikoli ne zavrzite, raje jih spremenite v slastno rulado