
Sestavine
- po 80 g mlade špinače, motovilca, vodne kreše, opoldnevnice, regrata
- po 2 žlici cvetov mahonije in portulaka
- po 1 žlica limonskega timijana in listov kislice
- 3 žlice bučnic
- 1 žlica drobno narezanih čemaževih listov
- 4 žlice osatovega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- po 80 g mlade špinače, motovilca, vodne kreše, opoldnevnice, regrata
- po 2 žlici cvetov mahonije in portulaka
- po 1 žlica limonskega timijana in listov kislice
- 3 žlice bučnic
- 1 žlica drobno narezanih čemaževih listov
- 4 žlice osatovega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Špinačo, motovilec, krešo, opoldnevnico in regrat očistimo, operemo in osušimo. Cvetove in zelišča oprhamo in prav tako osušimo. Vse sestavine damo v primerno skledo.
Bučnice hitro prepražimo v teflonski ponvi brez maščobe. Drobno narezane čemaževe liste zmešamo z oljem, limoninim sokom, soljo in poprom. Solato pokapamo s pripravljenim prelivom, previdno zmešamo, porazdelimo v solatne skledice, potresemo z bučnicami in ponudimo.