Kaj boste skuhali danes?
Divja zelišča v solati
Divja zelišča v solati
Sestavine
- po 80 g mlade špinače, motovilca, vodne kreše, opoldnevnice, regrata
- po 2 žlici cvetov mahonije in portulaka
- po 1 žlica limonskega timijana in listov kislice
- 3 žlice bučnic
- 1 žlica drobno narezanih čemaževih listov
- 4 žlice osatovega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Prazniki pred vrati: ideje za okusna darila
Sicer je še dovolj časa, da se na obdarovanje ustrezno pripravite, a če se poznate in veste, da boste darila iskali v zadnjem hipu, morda kar shranite te ideje.
Recept za najboljše domače kuhano vino
Začenja se sezona kuhanega vina. Preberite naše nasvete in pripravite pravi aromatični napitek za zimska druženja.
Ajdovi štruklji s kostanjem – kralji jesenske kuhinje
Ajdovi štruklji so klasika slovenske kuhinje. Z dodatkom kostanja pa postanejo prava jesenska poslastica, ki združi tradicijo in toplino doma.
Sestavine
- po 80 g mlade špinače, motovilca, vodne kreše, opoldnevnice, regrata
- po 2 žlici cvetov mahonije in portulaka
- po 1 žlica limonskega timijana in listov kislice
- 3 žlice bučnic
- 1 žlica drobno narezanih čemaževih listov
- 4 žlice osatovega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Špinačo, motovilec, krešo, opoldnevnico in regrat očistimo, operemo in osušimo. Cvetove in zelišča oprhamo in prav tako osušimo. Vse sestavine damo v primerno skledo.
Bučnice hitro prepražimo v teflonski ponvi brez maščobe. Drobno narezane čemaževe liste zmešamo z oljem, limoninim sokom, soljo in poprom. Solato pokapamo s pripravljenim prelivom, previdno zmešamo, porazdelimo v solatne skledice, potresemo z bučnicami in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Juha iz črnega korena s kvinojinimi cmoki
Cmoke za v juho lahko pripravimo tudi s kvinojo.
Torta z belo čokolado in malinami
Pečen fižol po grško
»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.