© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Divja zelišča v solati

Divja zelišča v solati

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Wildkräutersalat

Sestavine

  • po 80 g mlade špinače, motovilca, vodne kreše, opoldnevnice, regrata
  • po 2 žlici cvetov mahonije in portulaka
  • po 1 žlica limonskega timijana in listov kislice
  • 3 žlice bučnic
  • 1 žlica drobno narezanih čemaževih listov
  • 4 žlice osatovega olja
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper

Sestavine

  • po 80 g mlade špinače, motovilca, vodne kreše, opoldnevnice, regrata
  • po 2 žlici cvetov mahonije in portulaka
  • po 1 žlica limonskega timijana in listov kislice
  • 3 žlice bučnic
  • 1 žlica drobno narezanih čemaževih listov
  • 4 žlice osatovega olja
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper

Postopek

1

Špinačo, motovilec, krešo, opoldnevnico in regrat očistimo, operemo in osušimo. Cvetove in zelišča oprhamo in prav tako osušimo. Vse sestavine damo v primerno skledo.

2

Bučnice hitro prepražimo v teflonski ponvi brez maščobe. Drobno narezane čemaževe liste zmešamo z oljem, limoninim sokom, soljo in poprom. Solato pokapamo s pripravljenim prelivom, previdno zmešamo, porazdelimo v solatne skledice, potresemo z bučnicami in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto

Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto je na neke vrste karamelizirana čebula, le nadgrajena in veliko boljša. Jedce boste nedvomno očarali, če jo ponudite kot toplo ali hladno predjed.

1 h 15 min
Enostavno

Goveja pečenka s čebulno omako

Klasična goveja pečenka bo hitro postala osrednja zvezda kosila

2 h
Enostavno

Kaneloni s špinačo in skuto

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.