© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladno-sirčkova torta s kavnim likerjem

Čokoladno-sirčkova torta s kavnim likerjem

Čas priprave 40 min + strjevanje čez noč
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10–12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

osnova

  • 300 g čokoladnih piškotov
  • 80 g stopljenega masla

čokoladna plast

  • 500 g čim bolj kakovostne mlečne čokolade
  • 3 dl sladke smetane
  • 1 dl kavnega likerja, npr. Tia Maria

sirčkova plast

  • 300 g kremnega sira
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • lupinica 1 neškropljene pomaranče
  • 50 g sladkorja v prahu
  • kakav v prahu in zdrobljena kavna zrna za okras

Sestavine

osnova

  • 300 g čokoladnih piškotov
  • 80 g stopljenega masla

čokoladna plast

  • 500 g čim bolj kakovostne mlečne čokolade
  • 3 dl sladke smetane
  • 1 dl kavnega likerja, npr. Tia Maria

sirčkova plast

  • 300 g kremnega sira
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • lupinica 1 neškropljene pomaranče
  • 50 g sladkorja v prahu
  • kakav v prahu in zdrobljena kavna zrna za okras

Postopek

1

Dno modla za torte premera 23 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote zdrobimo v čim bolj fine drobtine – lahko jih damo v vrečko za zamrzovanje in stolčemo z valjarjem ali pa jih zmeljemo v multipraktiku – in jih zmešamo s stopljenim maslom. Stresemo jih v model, pritisnemo ob dno in postavimo v hladilnik.

2

Za čokoladno plast čokolado drobno sesekljamo. Damo jo v skledico skupaj s smetano in kavnim likerjem ter stopimo nad kozico, v kateri narahlo vre voda. Ko se stopi, na hitro premešamo in prelijemo na piškotno osnovo. Postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure oziroma tako dolgo, da se strdi.

3

Ko se čokoladna plast strdi, v skledi stepemo kremni sir, smetano, vaniljo, naribano pomarančno lupinico in sladkor ter mešanico enakomerno razporedimo na čokoladno plast. Torto spet postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč. (Torto lahko pripravimo do 2 dni vnaprej in jo pokrito hranimo v hladilniku.)

4

Preden postrežemo, torto vzamemo iz hladilnika, jo poprašimo s kakavom v prahu in posujemo z zdrobljenimi kavnimi zrni. Z nožem jo obidemo ob obodu, da jo ločimo od modla (še laže bo šlo, če obod od zunaj segrejemo s kuhinjskim gorilnikom), in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Paradižnikova pita

Iz rubrike Otroci kuhamo

Enostavno

Gobov zavitek

1 h 20 min
Enostavno

Torta Marijana

Zdrava, a izjemnega okusa torta z jabolčnim nadevom

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.