
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo (whoopie)
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo (whoopie)
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija

Sestavine
krhko piškotno testo
- 150 g sladkorja v prahu
- 225 g masla sobne temperature
- 300 g presejane moke in še malo za delovno površino
- 55 g presejanega kakava
- ščep soli
arašidova krema
- 300 g sladkorja v prahu
- 50 g masla sobne temperature
- 100 g gladkega arašidovega masla
- 2–3 žlice mleka

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
krhko piškotno testo
- 150 g sladkorja v prahu
- 225 g masla sobne temperature
- 300 g presejane moke in še malo za delovno površino
- 55 g presejanega kakava
- ščep soli
arašidova krema
- 300 g sladkorja v prahu
- 50 g masla sobne temperature
- 100 g gladkega arašidovega masla
- 2–3 žlice mleka
Postopek
Vse sestavine za testo damo v multipraktik in zmešamo, da se povežejo v testo. Če se testo noče povezati, ga vzamemo iz multipraktika in ga zamesimo z rokami. Damo ga na pomokano delovno površino in oblikujemo v valj premera približno 5 cm. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in ga za 1 uro shranimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 140 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Testeni valj narežemo na približno 32 krogcev debeline 6 mm in jih položimo na pekača. Pečemo jih 22 do 25 minut. Pustimo, da se malo ohladijo, nato jih previdno poberemo s pekača in položimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo
Za arašidovo kremo vse sestavine zmešamo v multipraktiku ali stepemo z električnim mešalnikom, pri čemer dodamo toliko mleka, da nastane mehka masa. Po dva piškota zlepimo z arašidovo kremo.
Veste, kaj je whoopie?
Whoopiji so biskvitni piškoti, ki jih z različnimi kremami sestavimo v sendvičke in na videz spominjajo na makrone. Vse bolj priljubljeni postajajo, ker so lahki, sočni in so pravzaprav nekakšne tortice, ki jih jemo z roko.