
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo (whoopie)
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo (whoopie)
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija

Sestavine
krhko piškotno testo
- 150 g sladkorja v prahu
- 225 g masla sobne temperature
- 300 g presejane moke in še malo za delovno površino
- 55 g presejanega kakava
- ščep soli
arašidova krema
- 300 g sladkorja v prahu
- 50 g masla sobne temperature
- 100 g gladkega arašidovega masla
- 2–3 žlice mleka

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
krhko piškotno testo
- 150 g sladkorja v prahu
- 225 g masla sobne temperature
- 300 g presejane moke in še malo za delovno površino
- 55 g presejanega kakava
- ščep soli
arašidova krema
- 300 g sladkorja v prahu
- 50 g masla sobne temperature
- 100 g gladkega arašidovega masla
- 2–3 žlice mleka
Postopek
Vse sestavine za testo damo v multipraktik in zmešamo, da se povežejo v testo. Če se testo noče povezati, ga vzamemo iz multipraktika in ga zamesimo z rokami. Damo ga na pomokano delovno površino in oblikujemo v valj premera približno 5 cm. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in ga za 1 uro shranimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 140 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Testeni valj narežemo na približno 32 krogcev debeline 6 mm in jih položimo na pekača. Pečemo jih 22 do 25 minut. Pustimo, da se malo ohladijo, nato jih previdno poberemo s pekača in položimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo
Za arašidovo kremo vse sestavine zmešamo v multipraktiku ali stepemo z električnim mešalnikom, pri čemer dodamo toliko mleka, da nastane mehka masa. Po dva piškota zlepimo z arašidovo kremo.
Veste, kaj je whoopie?
Whoopiji so biskvitni piškoti, ki jih z različnimi kremami sestavimo v sendvičke in na videz spominjajo na makrone. Vse bolj priljubljeni postajajo, ker so lahki, sočni in so pravzaprav nekakšne tortice, ki jih jemo z roko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Tropske čokoladne kocke brez peke
Za te kocke lahko uporabimo katere koli piškote, oreške in suho sadje, ki nam ostajajo v shrambi.
Whoopiji
Pomarančna krema z medom in jogurtom
Prosena kaša s suhimi slivami
Prosena kaša je bila od nekdaj del slovenske tradicije.