
Čokoladni mafini s skutno kremo
Sočna čokoladna sladica s sočno kremo
Čokoladni mafini s skutno kremo
Sočna čokoladna sladica s sočno kremo

Sestavine
- 120 g temne čokolade
- 3 jajca
- 120 g rjavega sladkorja
- sol
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici moke
- ½ žličke mletega cimeta
- 50 g drobno nasekljanih pistacij
- maslo in moka za model
- lističi mete za okras
skutna krema
- 125 g skute (20 %)
- 50 g medu
- 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
- mleko po potrebi

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 120 g temne čokolade
- 3 jajca
- 120 g rjavega sladkorja
- sol
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici moke
- ½ žličke mletega cimeta
- 50 g drobno nasekljanih pistacij
- maslo in moka za model
- lističi mete za okras
skutna krema
- 125 g skute (20 %)
- 50 g medu
- 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
- mleko po potrebi
Postopek
Model za mafine namažemo z maslom, pomokamo in damo na hladno. Čokolado drobno naribamo.
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, beljake pa s ščepcem soli stepemo v trd sneg. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo presejemo na rumenjakovo zmes. Dodamo sneg, čokolado, pistacije in cimet, previdno zmešamo in maso napolnimo v vdolbinice modla. Pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno 15 minut. Počakamo 5 minut, nato pa mafine zvrnemo iz modla.
Skutno kremo pripravimo tako, da vse navedene sestavine zmešamo z mešalnikom. Če je treba kremo razredčiti, dodamo malo mleka. Še mlačne čokoladne mafine serviramo s pripravljeno skutno kremo, okrasimo z vršički mete in ponudimo.