© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni mafini s skutno kremo

Sočna čokoladna sladica s sočno kremo

Čokoladni mafini s skutno kremo

Sočna čokoladna sladica s sočno kremo

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladni-mafini-s-skutno-kremo-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 120 g temne čokolade
  • 3 jajca
  • 120 g rjavega sladkorja
  • sol
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici moke
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 50 g drobno nasekljanih pistacij
  • maslo in moka za model
  • lističi mete za okras

skutna krema

  • 125 g skute (20 %)
  • 50 g medu
  • 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
  • mleko po potrebi
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 120 g temne čokolade
  • 3 jajca
  • 120 g rjavega sladkorja
  • sol
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici moke
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 50 g drobno nasekljanih pistacij
  • maslo in moka za model
  • lističi mete za okras

skutna krema

  • 125 g skute (20 %)
  • 50 g medu
  • 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
  • mleko po potrebi

Postopek

1

Model za mafine namažemo z maslom, pomokamo in damo na hladno. Čokolado drobno naribamo.

2

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, beljake pa s ščepcem soli stepemo v trd sneg. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo presejemo na rumenjakovo zmes. Dodamo sneg, čokolado, pistacije in cimet, previdno zmešamo in maso napolnimo v vdolbinice modla. Pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno 15 minut. Počakamo 5 minut, nato pa mafine zvrnemo iz modla.

3

Skutno kremo pripravimo tako, da vse navedene sestavine zmešamo z mešalnikom. Če je treba kremo razredčiti, dodamo malo mleka. Še mlačne čokoladne mafine serviramo s pripravljeno skutno kremo, okrasimo z vršički mete in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.