
Čokoladni mafini s skutno kremo
Sočna čokoladna sladica s sočno kremo
Čokoladni mafini s skutno kremo
Sočna čokoladna sladica s sočno kremo

Sestavine
- 120 g temne čokolade
- 3 jajca
- 120 g rjavega sladkorja
- sol
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici moke
- ½ žličke mletega cimeta
- 50 g drobno nasekljanih pistacij
- maslo in moka za model
- lističi mete za okras
skutna krema
- 125 g skute (20 %)
- 50 g medu
- 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
- mleko po potrebi

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 120 g temne čokolade
- 3 jajca
- 120 g rjavega sladkorja
- sol
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici moke
- ½ žličke mletega cimeta
- 50 g drobno nasekljanih pistacij
- maslo in moka za model
- lističi mete za okras
skutna krema
- 125 g skute (20 %)
- 50 g medu
- 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
- mleko po potrebi
Postopek
Model za mafine namažemo z maslom, pomokamo in damo na hladno. Čokolado drobno naribamo.
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, beljake pa s ščepcem soli stepemo v trd sneg. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo presejemo na rumenjakovo zmes. Dodamo sneg, čokolado, pistacije in cimet, previdno zmešamo in maso napolnimo v vdolbinice modla. Pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno 15 minut. Počakamo 5 minut, nato pa mafine zvrnemo iz modla.
Skutno kremo pripravimo tako, da vse navedene sestavine zmešamo z mešalnikom. Če je treba kremo razredčiti, dodamo malo mleka. Še mlačne čokoladne mafine serviramo s pripravljeno skutno kremo, okrasimo z vršički mete in ponudimo.