
Kaj boste skuhali danes?
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem

Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 2 rezini pečenega pršuta
- 4 listi blitve (po želji)
- lističi svežega majarona
- lističi svežega timijana
- poper
- kuhinjska vrvica
koromač
- 2 žlici olja
- sol
- 1 koromač

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 2 rezini pečenega pršuta
- 4 listi blitve (po želji)
- lističi svežega majarona
- lističi svežega timijana
- poper
- kuhinjska vrvica
koromač
- 2 žlici olja
- sol
- 1 koromač
Postopek
Piščančje prsi razrežemo na dva fileja, ju stanjšamo, solimo in popramo ter potresemo z majaronom in timijanom. Če bomo uporabili liste blitve, jih operemo, blanširamo in ohlajene položimo na meso. Dodamo še rezino pečenega pršuta in file zvijemo. Zvitek z vrvico zavežemo, da ne gre narazen.
V ponvi segrejemo olje in zvit piščančji file na močnem ognju na hitro popečemo, da se zlato obarva. Nato ogenj zmanjšamo, ponev pokrijemo in počasi pečemo še toliko časa, da je meso pečeno tudi na notranji strani.
Koromač očistimo, ga narežemo na četrtine, malce posolimo in pokritega do mehkega popečemo na olju.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Golaž iz hobotnice
Džem iz bezgovih plodov
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.